GTA 5’in yenilenen konsol sürümü için beklenen gün geldi. PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsol sahiplerinin oynayabileceği GTA V yenilenen sürümünde fiyat ve diğer detaylar netlik kazandı.

Rockstar Games yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sunduğu GTA V oyunu için konsol oyuncularına özel yeni bir sürüm hazırladı. Sadece PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsol sahiplerinin oynayabileceği bu yeni oyun, geçtiğimiz gün itibariyle piyasaya sürüldü.

Hatırlanacağı üzere GTA V’in yenilenen sürümü için şirket önce PlayStation 3 ve Xbox 360, sonrasında PC, en son olarak da PlayStation 4 ve Xbox One güncellemelerini yapmıştı. Piyasaya sunulan amiral gemisi konsollara gelmesi ile birlikte yenilenen sürüm için süreç tamamlanmış oldu. GTA V’in konsollar için geliştirilen sürümü Türkiye için de duyuruldu. Sabah saatleri itibariyle yapılan duyuru GTA Online ile GTA V ayrı ayrı satılmaya başlandı.

GTA V konsol sürümleri kaç para?

Yapılan duyuru ile birlikte Türkiye’de en çok merak edilen konsol için hazırlanan özel sürümün fiyatları oldu. Normal sürüm fiyatları yüksek olduğu için oyuncular yeni sürüm fiyatlarını merak etmişti. PlayStation 5 ücretleri, GTA V ve GTA Online için henüz netlik kazanmadı. Ancak PlayStation 5 oyuncuları 14 Haziran’a kadar ücretsiz bir şekilde GTA Online sürümünü oynayabilecek.

Xbox Series X/S konsollarında ise GTA 5 219,50 liradan satışa çıkarıldı. 14 Haziran 2022 tarihinden itibaren zamlanacak olan ücret 439 TL olarak güncellenecek. GTA Online oynamak isteyenlerin ise 109.50 lira ödemesi yeterli olacak.

GTA V yenilikleri neler?

GTA V yeni sürümü ile birlikte pek çok yenilik oyuna eklenmiş durumda. Konsol oyuncularının en çok şikayet ettiği konuların başında gelen oyun yükleme süreleri, yenilenen sürüm ile birlikte ortadan kaldırıldı ve neredeyse 2 kata varan bir düşüş elde edildi. 

Grafikler üzerinde yapılan iyileştirmeler ile birlikte yüksek kaliteli dokular eklendi. Ayrıca ışın izleme gibi yeni teknolojiler de oyunda yer aldı. Oyuncular sistemlerin desteklemesi halinde 4K 60 FPS desteği ile oyunu oynayabilecek. Üç boyutlu ses deneyiminin de eklenmesiyle birlikte GTA V önceki sürümlere göre çok daha iyi bir performans sunmaya başladı. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir