Twitter, uzun zamandır beklenen video düzenleme özelliğini getirmese de, aynı derecede önemli bir GIF oluşturma özelliğini devreye soktu.

Twitter’da videoları görüntülemek için “Düzenle” seçeneğini uzun zamandır bekliyorduk, ancak Twitter nispeten harika yeni bir özellik tanıttı.

Salı günü gelecek olan güncelleme ile iOS kullanıcıları, videolarını doğrudan uygulamadaki kameradan GIF olarak kaydedebilecekler. GIF’leri doğrudan Twitter’da saklama özelliği, kaydettiğiniz ve paylaştığınız videoları GIF’lere dönüştürmek için birkaç dakika boyunca bir dönüştürme aracı aramanıza gerek kalmamasını sağlar. Yeni tweet gönder dedikten sonra kamera ikonuna dokunarak GIF ve kayıt moduna ulaşabilirsiniz. GIF’i, Instagram’ın Boomerang’ı gibi döngüye girecek veya baştan oynatacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Twitter, “olumsuz oy” özelliği ön plana çıkarılıyor

Aşağıdaki tweet, yeni bir özellikle alınmış bir GIF örneğini içermektedir.

Twitter’da oluşturulan GIF’leri başka bir yerde nasıl paylaşırım?

GIF’ler artık yalnızca iki saniyeliğine kaydedilebilir. Ayrıca, Twitter dışında paylaşmak için GIF’i telefonunuza veya bilgisayarınıza kaydetme seçeneği yoktur. Bir tweet’e sağ tıklayıp GIF adresini kopyalamak, GIF’leri başka bir yerde paylaşmanın tek yoludur.

Bu yeni GIF özelliği, Twitter’ın gizli web sitesini güncellemeyi reddetmesinden bir hafta sonra geliyor. Kullanıcılar uygulamayı her açtıklarında yenileri yerine eski tweetleri görmekten rahatsız olduklarını bildirdikten sonra güncelleme Twitter tarafından geri çekildi. Bu, özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili en son haberleri görmesi gereken bazı insanlar için endişe vericiydi.

GIF kayıt özelliğinin gelecekte Android kullanıcıları için mevcut olup olmayacağı şu an için bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir