İçerik oluşturucular için kanalların daha kolay bir şekilde korunması adına getirilen yeni güvenlik özellikleri, Twitch tarafından kullanıma sunuldu. Tüm kullanıcılar, yeni dönem itibari ile Twitch’teki güvenlik özellikleriyle güvenli bir şekilde uygulamayı kullanabilecek. 

Twitch’te uzun zamandan beri yayıncıları hedefe alan planlı bir şekilde hakaret ve sözlü taciz uygulanıyordu. Bugüne kadar pek çok farklı özellik ve yöntem geliştirilmiş olsa da bu konuda tam anlamıyla kullanıcıları koruyamayan Twitch, yeni güvenlik özellikleri hakkında resmi açıklamalar yaptı.

Twitch’in yeni özellikleri tanıtıldı

Nefret içeriklerinin ve tacizlerin önlenmesini amaçlayan yeni özellik, resmi olarak tanıtıldı. Tanıtımda kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler de paylaşıldı. Twitch yeni sistemde kullanıcı kaybını dahi göz ardı etmiş durumda. Zira açıklamalarda kullanıcıların özellikle yayın yapma öncesinde yorum yapacak kullanıcılarda belirli kriterler belirleyebileceği ve sadece doğrulama yapmış olan kullanıcıların canlı yayınlarda mesaj göndermesine imkan tanıyabileceği belirtildi. Böylece doğrulama zorunluluğunu uygulamaya getirmiş olan Twitch, doğrulamalar yapmayan hesapları ve özellikle botların taciz, hakaret ve küfür gibi farklı olumsuz paylaşımlar yapmasını ve mesajlar göndermesini önleyecek.

Açıklamalara göre bir telefon ile sadece 5 farklı hesap tanımlanabilecek. Ancak bu farklı hesaplardan bir tanesinin yaptırım alması halinde, tüm hesaplar kapatılacak ve kullanılamayacak. Bu durum özellikle canlı yayınları baltalamak adına uygulamaya dahil olan kişileri sistemden uzak tutmak adına çok daha etkili görünüyor. Yeni sistemde üstelik yayıncılar ve moderatörler illegal davranışlarda bulunan doğrulanmış hesapları da aynı anda yasaklama seçeneğine sahip olacak. 

Twitch’in yeni güvenlik özellikleri nasıl kullanılır?

Yeni özellikler, varsayılan ayar olarak kapalı konumda geliyor. Bu nedenle sadece hesapları doğrulanan kişilerin mesaj göndermesini istiyorsanız, bu ayarı aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar > denetleme altındaki yeni özelliklere erişebilir ve kısıtlamalarınızı bu bölümden kolay bir şekilde seçebilirsiniz. Telefon ve e-posta doğrulaması için kişilerin farklı seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler ise şöyle; 

  • Bütün hesaplar
  • İlk kez sohbet edenler
  • 1 saat, 1 gün, 2 gün, 3 gün, 1 hafta, 2 hafta, 1 ay, 3 ay veya 6 aydan küçük hesaplarla sohbet edenler
  • 10 dakika, 30 dakika, 1 saat, 6 saat, 1 gün, 3 gün, 1 hafta, 1 ay veya 3 aydan kısa süren sohbetler

Belirtilen 4 seçenekten birisini seçerek doğrulanmış hesapların paylaşım yapmasına imkan tanıyacak olan yayıncılar, üstelik yasaklardan muaf olmasını istediği kullanıcı rollerini de detaylı olarak tanımlayabilir. Özel üyeler, aboneler ya da moderatörler gibi farklı grupların yasak kapsamından çıkarılması da yine aynı ekran üzerinden kolay bir şekilde yapılabiliyor. 

Yayıncıların mevcut özelliğe ilgi göstermesi halinde Twitch kullanan pek çok kullanıcının hesabını doğrulaması gerekecek ve yoğun bir doğrulama işlemleri gerçekleştirilecek. Çoğu kullanıcı, girmek istediği yayınlara hesaplarını doğrulamadığından dolayı erişim sorunu yaşayabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir