Canlı yayın temelli Amazon şirketi Twitch, 400 kişiyi işten çıkarması ile ilgili açıklamada bulundu. 

Uzun zamandır gündemden düşmeyen işten çıkarmalar halen devam ediyor. 2022 yılının son aylarında Amazon şirketinin tam 10 bin personelini işten çıkarmaya başlayacağı belirtilmişti. Ardından ise Amazon’un yeni CEO’su CEO’su Andy Jassy, işten çıkarmaların 18 bin kişiye ulaşacağını açıkladı. Daha önceki açıklamalarında 2023 yılında da işten çıkarmalara devam edileceğini dile getiren CEO, yeni dönem içerisinde farklı önlemler almayı hedeflediklerini belirtmişti. Söz konusu bu konu ile ilgili yapılan açıklamaların doğruluğu kesinleşti.

Bugün yapılan açıklamalara göre Amazon’un gelecek dönem içerisinde 9.000 kişi daha işten çıkaracağını açıkladı. Amazon ana kadronun yanı sıra Twitch ve AWS tarafında da etkili işten çıkarmalar yaptı. Kısa bir süre içerisinde toplam olarak 27 bin kişiyi işten çıkarmasıyla gündeme gelen dev şirket, yeni işten çıkarmaları ise reklam ve insan kaynakları departmanından gerçekleştirecek. 

twitch isten cikarma

Twitch tarafından durum nasıl ilerliyor?

Konuyla ilgili şirket tarafından yapılan Dan Clancy imzalı resmi açıklamalara göre şu şekilde; “Bugün, personel sayımızda küçülmeye gitmek zorunda kaldığımız ve 400 civarında arkadaşımıza veda edeceğimiz haberini çalışanlarımızla üzüntüyle paylaştık. Birlikte topluluk inşasına odaklı bir şirket olarak, bu konuyu her yönüyle değerlendirdik ve küçülme kararını almak bizim için inanılmaz derecede zor oldu. Twitch’teki misyonumuz, topluluklarımızı güçlendirmek ve birlikte güzel şeyler yaratma yolunda desteklemektir. Topluluklarınızı inşa edip geliştirme, tutkularınızı güven içinde dünya ile paylaşma ve sevdiğiniz şeyi yaparak para kazanma konusunda ihtiyaç duyduğunuz araçlar sizlere sağlamak bizim görev ve sorumluluğumuz. 

Bu sorumluluğu büyük bir ciddiyetle ele alıyor, Twitch’in hayatta kalması ve sizlere desteğinin devamlılığını sağlamak üzere bazen çok zor kararlar almak zorunda kalabiliyoruz. Pek çok başka şirket gibi Twitch de mevcut küresel ekonomik durumdan etkileniyor, kullanıcı ve gelir büyümesi hedeflerimizin gerisinde kalıyoruz. Faaliyetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak için personel sayısında küçülmeye gitme kararını da bu şartlar altında almak zorunda kaldık. Milyonlarca yayıncı, topluluk oluşturmak, büyütmek ve onlarla etkileşim kurmak için Twitch’i tercih ediyor. Liderlik ekibimiz ve ben şuna inanıyoruz ki sizlere desteğimizi artarak sürdürmek ve Twitch’i daha da büyütmek yolunda önümüzde büyük fırsatlar var. Her zaman en önemli hedefimiz tüm dünyadaki yayıncılarımıza ilham vermek, olanak yaratmak, onların büyüme ve sürekliliğini sağlamak oldu ve bu asla değişmeyecek.”

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 367 Personel İstihdam Etmeye Hazırlanıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir