Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Fiber Altyapı Hedefi Açıklaması - Haberler - indir.com

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Fiber Altyapı Hedefi Açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 19:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ülkemizin bağlantı teknolojileri ve internet altyapısı için sürdürdüğü gelişim ve çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılına kadar fiber internet altyapısının 550 bin kilometre seviyeye çıkacağı ifade edildi. Dünya dijitalleşmeye devam ederken bu serüvene ayak uydurmanın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından yapılan açıklamalara göre dijital dönüşümün fiber öncelikli olacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz yılın sonunda tamamlanmış olan 350 bin km’lik fiber altyapının yıl sonuna kadar 380 bin kilometre seviyesine çıkartılmaya hedeflendiği belirtiliyor. Çalışmaların ise bu yönlü bir şekilde yoğunlaştığı belirtiliyor.

550 Bin Kilometre Fiber Altyapı Hedefi

Fiberin katili, 5G modem!Fiberin katili, 5G modem!

Dijital dönüşüm kapsamında fiber altyapı hem sabit geniş bant ağları hem de mobil için en geniş bir şekilde yaygınlaşmaya devam ediyor. Turhan tarafından belirtilene göre bu dönüşüm ve sürecin hızlandırılacağı ve şirketlere ise bu konuda destek vereceklerini belirtiyorlar. Daha önce yapılan uygulamada ise baz istasyonlarında yer alan kanal sayılarına göre alınan ücretlerin artık alınmayacağı ve bunun için net satışlarda yüzde 5 oranında bir ücret alınmasının kararı alınmıştı.  

Kullanılan ortak şubelerde ise kurumlar ile alakalı düzenlemelerin gerçekleşeceği ve fiber altyapının en verimli bir şekilde kullanımda olması için gerekli çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor. Bakan Cahit Turhan 2023 yılı hedefleri olduklarını belirterek "2023 yılına geldiğimizde 550 bin kilometre fiber altyapıyı tamamlamış olmayı hedefliyoruz." dedi.


Turkcell Superonline AKK'sız Fiber İnternet Sunmaya BaşlıyorTurkcell Superonline AKK'sız Fiber İnternet Sunmaya Başlıyor
Akıllı Şehir Kapsamında Tüm Türkiye'ye Fiber Altyapı SağlanacakAkıllı Şehir Kapsamında Tüm Türkiye'ye Fiber Altyapı Sağlanacak

PAYLAŞ