Türkiye’nin en çok tercih edilen ve beğenilen şirketlerinin listesi ortaya çıktı. Konu hakkında yapılan araştırma, iş dünyasının en çok takdir gören ve beğenilen 20 şirketi ile kendi sektörlerinin en çok beğenilen ilk 3 şirketini ortaya çıkarıyor. 

İstanbul Capital Dergisi tarafından 20 yıldır gerçekleştirilen “İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonucu ortaya çıktı. Söz konusu bu araştırma iş dünyasının 20 şirketi ve kendi sektörleri içerisinde ilk üçe giren isimleri açıklıyor. ZENNA Araştırma ve Danışmanlık tarafından Deutsche Telekom sponsorluğunda gerçekleştirilen bu yılki araştırma sonucuna bakıldığında Koç Holding’in ilk sırayı kimseye kaptırmadığı görülüyor. Arçelik ikinci sıraya adını yazdırırken, Unilever de üçüncü sıradadır. Yeni ekonomik dünyasının adeta parlayan yıldızlarından Getir, Trendyol, Amazon ve Hepsiburada da beğeni listesinde yerini aldı.

4 1607000004

Bağımsız araştırmacılık kuralları doğrultusunda hazırlanan bu çalışma, dünyanın en başarılı şirketlerini ortaya çıkarıyor. Bunun yanı sıra geleceğin yıldız şirketlerine de ışık tutmak konusunda geri kalmıyor. Bu araştırma kapsamında pek çok şirket çeşitli testlere maruz kalarak gerçek sonuçlar ortaya çıkarılıyor. Bu yıl da Capital Dergisi öncülüğünde ZENNA Araştırma ve Danışmanlık tarafından Deutsche Telekom sponsorluğunda gerçekleştirilen araştırmada Koç Holding, ilk sırada yer almayı başardı. Listenin diğer isimlerine bakıldığında geçen yıla oranla bir hareketlilik yaşandığı gözlemlenir. Corona virüs salgını sürecinde adeta bir patlama yaşayan e-ticaret siteleri üst sıralara yükselirken, listede tam 23 şirketin yeri değişti. 

Geçtiğimiz yılki araştırmada listede adı yazmayan tam 6 şirket, bu yıl listeye adını yazdırdı. En beğenilenler arasında en fazla yükselişi gösteren Sabancı Holding, Migros, Şişecam Borusan Holding ve LC Waikiki oldu. Sanayinin başarılı isimlerinden Tüpraş, Ford Otosan ve Aselsan’ın yanı sıra yeni bir ekonominin yıldızı olan Getir, Trendyol ve Amazon da beğeni listesinde yerini aldı. Özellikle bu yeni ekonomi düzeni içerisinde doğan şirketler, sıralamada oldukça yüksek yerlere adını yazdırdı. Getir ilk 20 listesine 7’nci, Trendyol 9’uncu sıradan girmeyi başardı. Aselsan 16, Amazon 17, Tüpraş 18, Ford Otosan da 20’nci sıraya konumlandırıldı. 

6 1607000019

Araştırma nasıl hazırlandı?

İş dünyasının en beğenilen şirketleri araştırması Eylül ve Kasım 2020 tarihleri arasında online anket yöntemini kullanarak bu işlemleri gerçekleştirdi. Söz konusu bu araştırmaya farklı sektörlerden 600’ün üzerinde şirketi temsil etmek üzere 1470 yönetici katılım gösterdi. Ülkemizin en beğenilen şirketleri, tüm iş dünyasının temsilcilerinin düşünceleri doğrultusunda hazırlanırken sektörün en beğenilen şirketleri ise ilgili sektörün profesyonellerinin görüşleri doğrultusunda hazırlandı. Ankete katılım gösteren yöneticilerden kendi şirketini dışında tutarak hem Türkiye hem de kendi sektörü için en beğendiği şirketleri belirtmeleri talep edildi. Kendi şirketlerini belirten katılımcılar değerlendirilmeye katılmadı. 

5 1607000069

İşte Türkiye’nin en beğenilen şirketleri

Koç Holding

Arçelik

Unilever

Eczacıbaşı Topluluğu

Turkcell

Türkiye İş Bankası

Getir

P&G/Coca-Cola

Trendyol/Yemeksepeti 

1LC Waikiki

Garanti BBVA/THY

Google/Borusan Holding

Sabancı Holding/Vodafone

Şişecam

Migros

Opet/Aselsan

Amazon Türkiye/BSH

Microsoft/Tüpraş

Apple Türkiye

Ford Otosan/Hepsiburada 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir