Türk Telekom hattına sahipsiniz ve mobil internet ayarlarınızda problem varsa bu ayarları yeniden yaparak interneti sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle yeni bir telefona geçiş yapıldığında otomatik bir şekilde alınamayan ayarlar nedeni ile sorun yaşayan kullanıcılar, aşağıda yer alan adımları takip ederek Türk Telekom mobil internet ayarları için ideal ayarlamaları gerçekleştirebilir. 

İPhone Wi-Fi ağı sorunu nasıl çözülür?

Türk Telekom Android internet ayarı nasıl yapılır?

Aşağıdaki adımları takip ederek Türk Telekom Android internet ayarı işlemlerini çok kısa bir süre içerisinde tamamlayabilirsiniz. Ayarları yapmak için öncelikli olarak aşağıda yer alan adımları takip ederek internet ayarları gireceğiniz sayfaya erişim sağlamanız gerekir. Takip etmeniz gereken bölümler ise sırasıyla şöyle;

Ayarlar>Mobil Ağlar>Erişim Noktası Adları>Ekle

ios 1547580017

Bu bölüme kadar geldikten sonra Türk Telekom mobil internet ayar bilgilerini ekranda yer alan ilgili alanlara girmeniz gerekir. Bu bakımdan aşağıda yer alan ve sırası ile yazılan değerleri ekle bölümündeki alanlara girmeniz yeterlidir.

isim=Türk Telekom internet

mcc=286

mnc=03

apn=internet

user=boş bırakın

server=boş bırakın

password=boş bırakın

mmsc=boş bırakın

type=default

Türk Telekom iOS internet ayarı nasıl yapılır?

Eğer kullandığınız cihaz iOS işletim sistemini kullanan iPhone gibi bir cihaz ise aşağıda yer alan adımları takip etmeniz gerekecektir. İlk olarak aşağıda yer alan bölümleri takip ederek bilgileri gireceğiniz alana ulaşın.

Ayarlar>Hücresel>Hücresel Veri

Bu bölümde hücresel verinin aktif halde olduğundan emin olmanız gerekir. Eğer hücresel veri aktif değilse butonu kaydırarak aktif hale getirmeniz gerekir. Daha sonrasında ise APN kısmında yer alan bölüme internet yazmanız yeterli olacaktır.

Türk Telekom MMS Android ayarı nasıl yapılır?

Çok fazla kullanılmasa da MMS ayarlarına da ihtiyacınız varsa aynı adımları takip ederek ilgili alanlara aşağıda yer alan değerleri girmeniz gerekir.

isim=Türk Telekom MMS

mcc=286

mnc=03

apn=mms

user=mms

server=http://wap.turktelekom.com.tr

password=mms

proxy=213.161.151.201

port=8080

mmsproxy=213.161.151.201

mmsport=8080

mmsc=http://mms.turktelekom.com.tr/servlets/mms

type=mms 

iOS 10’da Mobil Veri Kullanımı Nasıl Azaltılır 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir