Türk oyun stüdyosu olarak kısa sürede dikkat çekmeye başlayan Libra Softworks, 30 milyon dolarlık bir yatırım almayı başardı. İstanbul merkezli şirket bu yatırımı ile birlikte Türkiye’nin en değerli mobil oyun şirketleri arasında girdi.

Libra Softworks’a 30 milyon dolar yatırım

Libra Softworks, Actera ile başlattığı yeni yatırım turunda önemli bir yatırım almayı başardı. Esas Holding’in katılımı ile 30 milyon dolarlık bir yatırım alan şirket böylece en çok yatırım alan oyun şirketlerinden birisi olarak Türkiye’de dikkat çekmeyi başardı. Libra Softworks olarak farklı oyunlar ile mobil sektördeki etkinliğini artırmak isteyen şirket, aldığı yatırım ile ekonomik anlamda da gücünü artırmayı başardı. Match 3 puzzle olarak adlandırılan oyun türlerine odaklanan ve bu alanda küresel başarı hedefleyen şirket, aldığı yatırım ile birlikte çalışmalarını hızlandıracak. 

“Joy Blast ile gurur duyuyoruz”

Libra Kurucusu ve CEO’su Enes Dişli, “Çok genç ve küçük bir ekiple yola çıktık, Joy Blast’ı bu noktaya getirdiğimiz için gururluyuz. Bundan sonra amacımız hem Joy Blast’ı hem de ekibimizi hızla büyütmek olacak. Libra Softworks, önümüzdeki dönemde yeni oyunlarıyla ve yeni ekip arkadaşlarıyla globalde de parlamaya devam edecek.” dedi.

Oyunun önemine vurgu yaparak küresel alandaki en iddialı oyunlardan birisi olacağını söyleyen Actera’dan yapılan açıklamada “Libra’nın piyasaya yeni sunacağı Joy Blast oyununun global ölçekte hem ülkemizin ihracatına hem de istihdama fayda sağlayacağına inanıyoruz. Mobil oyun sektöründe Türkiye’nin çok daha iyi yerlere gelebilmesi için ülkemizin başarılı oyun şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz” denildi. 

“Desteklerimiz devam edecek”

30 milyon dolarlık yatırım yapan Esas Holding tarafından yapılan açıklamada ise; “Ülkemizdeki teknoloji tabanlı girişimlere yatırım yapma hedefimiz çerçevesinde mobil alanda dünyanın en ilgi çeken pazarlarından biri haline gelen Türk oyun sektörüne, Libra yatırımı ile giriş yapmış olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Ülkemize katma değer sağlayan ve global ölçekte başarılı olmayı hedefleyen şirketleri desteklemeye devam edeceğiz.” denildi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir