Toshiba 30 TB’lık HDD üretmek adına MAS-MAMR teknolojisine güveniyor. Peki MAS-MAMR teknolojisi nedir?

MAS-MAMR teknolojisi ile beraber Toshiba 30 TB’lık HDD üretmeyi başarabilir. Showa Denko adlı bir şirket, Toshiba araştırmacıları tarafından önerilen Mikrodalga Destekli Anahtarlama-Mikrodalga Destekli Manyetik Kayıt (MAS-MAMR) teknolojisini tercih ederek yeni bir sabit disk sürücüsü tasarladı. Dünyanın en önemli bağımsız sabit disk plaka üreticisi olarak adından söz ettiren Showa Denko K.K. (SDK), MAS-MAMR (mikrodalga destekli anahtarlama-mikrodalga destekli manyetik kayıt) teknolojisine sahip olan medya gelişimi ile ilgilendiğini doğruladı.

POCO M4 Pro 5G, yakın zaman tanıtılacak

Söz konusu bu teknoloji, SDK’nın önemli müşterilerinden biri olarak belirlenen Toshiba’nın 30 TB’ın üzerinde kapasiteye sahip olan HDD’ler oluşturmasına imkan verilecek. MAS-MAMR temel olarak, mikrodalgalar tercih ederek sabit disk ortamının manyetik zorlayıcılığını değiştiren MAMR teknolojisinin bir üst kısmını oluşturuyor. MAS-MAMR ile daha dar olan yollar ve bu sebeple de artan yoğunluğa izin verilir. Teknoloji Showa Denko, TDK ve Toshiba tarafından ortak bir çalışma sonucunda geliştirildi. Üç şirket gerçek yoğunluk hakkında açıklama yapmadı fakat MAS-MAMR’ın Toshiba’nın 30 TB’ın üzerinde kapasiteye sahip HDD’ler oluşturmasını sağlayacakları dile getirildi. 

2 14

Toshiba MAS-MAMR teknolojisi ile gelişiyor

Plakaları ve okuma yazma araçlarını değiştirmek, HDD üreticileri için esasında büyük bir sorundur. Görüldüğü üzere Toshiba, MAS-MAMR ile benzer bir şekilde bu zorluklarla karşı karşıya kalacak. Bu noktada iyi haber şu ki, bu sebeple gelecek olan yıllar içerisinde kullanılacağını belirtmek mümkündür. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Toshiba kurumsal düzeyde NAS uygulamaları için MAMR tabanlı 18 TB HDD’lerin sevkiyat işlemlerine şimdiden başladı. MAS-MAMR plakaları ve kafaları, ikinci nesil MAMR sürücüleri için tercih edilecek. Maalesef ki Toshiba bu tarz sürücülerin piyasaya sürülmesi ile ilgili açıklama yapılmadı. 

3 13

Dikey manyetik kayıt teknolojisi günümüz için yetersiz kalan bir durumdur. Bu sebeple üreticilerin sabit olan disklerinin kapasitelerini somut olarak artırmak adına çeşitli enerji destekli manyetik kayıt  (EAMR) teknolojilerini tercih etmesi gerekir. Seagate ilk kez HAMR ile kullanıcıların karşısına çıktı. Fakat şu an için bu tarz HDD’ler sadece belirli müşteriler tarafından kullanılabilir olacak. Western Digital ilk olarak MAMR ile ilgili açıklamalarda bulundu, fakat geçtiğimiz yıl ticari sabit diskler için enerji destekli PMR (ePMR) kullanılmıştı. Western Digital’in MAMR plakaları ile ilgili olarak şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor olsa da Toshiba, Showa Denko ve TDK, MAMR ve MAS-MAMR teknolojilerinin kapasite artışı için kuvvetli bir potansiyel olduğuna inanılıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir