Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’nin alt markası olarak hizmet veren POCO’nun yeni akıllı cep telefon modeli POCO M4 Pro 5G sonunda Türkiye pazarında yer alacak. 

POCO M4 Pro 5G için kısa bir süre önce Türkiye için resmi sayfa açıldı ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden reklamlar başladı. Bu sayede Türkiye’de ki kullanıcıların da beğenisine sunulma ihtimali oldukça yüksek olan bu telefonun fiyatı şu an için belli değildir. Aynı zamanda cihazın tanıtım tarihi de henüz netlik kazanmadı. Xiaomi Türkiye POCO M3 Pro 5G modelinin Türkiye fiyatı 3.199 TL olarak satılıyor. POCO M4 Pro 5G ise büyük ihtimalle 4 bin TL hatta daha yüksek fiyat etiketiyle sunulacağı düşünülüyor. Fakat bunun sadece bir tahminden ibaret olduğunu da belirtmek gerekir. Fiyat hakkında net bir bilgi olmadığı için düşük de olabilir küçük de olabilir. 

20 3

POCO M4 Pro 5G, ekranında yer alan delikli standart bir tasarımla kullanıcıların beğenisine sunuluyor ve siyah ile mavinin yanı sıra şirketin ikonik rengi haline gelen satı da kullanılıyor. Düz bir ekran üzerine kurulan ve çerçeveleri de son derece ince bir şekilde tasarlanan bu telefon, tasarım noktasında de farklı özellikler sunmuyor. Parmak izi okuyucu yan kısma konumlandırılan bu cihaz, bağlantı kurmak için USB-C tercih etmiştir. 

OPPO Find N’yi tanıttı

POCO M4 Pro 5G’nin teknik özellikleri

6 nm üretim sürecinden geçen Mediatek Dimensity 810 işlemciden güç alan M4 Pro 5G teknik açıdan güçlü özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 5G desteğine sahip olan bu cihaz, 6,6 inç boyutunda FHD+ 90 Hz IPS LCD ekran üzerine kuruludur. 1 TB’a kadar microSD desteğine sahip olan bu cihaz, 4 / 6 GB RAM + 64 / 128 GB depolama ile güçlendirildi. Cihaz 33W hızlı şarj özelliği ile geliyor ve 33W hızlı şarj cihazı kutusundan çıkıyor. 5.000 mAh pil gücüne sahip olan bu cihaz 33W hızlı şarj ile 1 saatin altında tamamen dolu hale gelen POCO M4 Pro 5G, firmaya göre hafif kullanımda 2 günlük kullanım vadediyor.

18 6

Cihazın kamera konusuna değinmek gerekirse cihazın ön kısmına delik içerisine yerleştirilmiş olan 16 megapiksel selfie kamerası vardır. Cihazın arka kısmında 50 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı olmak üzere iki adet kamera yer alıyor. Cihaz kutusundan çıkarken Android 11 üstü MIUI 12.5 eşlik ediyor ve cihada 3.5mm kulaklık girişli M4 Pro 5G, dinamik sanal RAM teknolojisi de cihazda yer alıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir