Genç neslin en çok faydalandığı sosyal medya platformu TikTok, daha fazla gelir elde etmek için video uzunluğunu 60 saniyeye çıkarıyor. Kısa sürede en popüler uygulamalardan biri haline gelen

TikTok, yeni neslin daha çok vakit geçirdiği platformlardan biri haline geldi. TikTok geçtiğimiz aylarda 60 saniye ve üzeri videoların kullanıcılar üzerindeki etkisini test etmek için bir anket yaptı. Anket sonucunda, kullanıcılar 60 saniyeden uzun videoların külfetli olduğu yanıtını verdi. Ancak TikTok, daha fazla gelir elde etmek için videonun süresini uzatmaya karar verdi.

TikTok için daha uzun videolar daha fazla gelir!

TikTok platformu, 2022’nin başlarında çeşitli avatarlar, emojiler ve daha fazlası için işlevselliğini test etti. TikTok, canlı yayınlarda ekran paylaşımı gibi özellikleri tanıttıktan sonra şimdi de genellikle 60 saniye olan videonun uzunluğunu uzatma kararı aldı.

TikTok film ve dizi puanlanmasına izin verecek

Geçen yıl video içeriğini 3 dakikalık bir süreye çıkaracağını açıklayan TikTok, ardından Ağustos ayında sınırlı sayıda kullanıcı için 5 dakikalık video özelliğini test etmeye başladı. Platform daha sonra beta test aşamasında 10 dakikalık videoları test etti. Kısa bir süre önce kullanıcılarına video uzunluğu anketi gönderen

TikTok, video uzunluğunun kullanıcılar üzerindeki etkisini araştırdı. çalışmanın sonuçlarından Kullanıcılar, kendilerini zorlayan 1 dakika veya daha uzun süren videoları tanımlıyor. Ancak tüm bu kullanıcı yorumlarına rağmen TikTok, video süresini uzatma kararı aldığını duyurdu.

TikTok gibi bir platformun kullanıcı deneyimini göz ardı etmesi şaşırtıcı olsa da sosyal medya platformları arasındaki rekabet her geçen gün artıyor. Bu nedenle birçok işletme daha fazla gelir elde etmenin yollarını aramaya başlıyor. TikTok’un böyle bir karar vermesindeki en önemli etken ise geliri artırma isteği.

Daha uzun videolar daha fazla reklam anlamına gelir. Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte özellikle genç neslin daha uzun videolara olan ilgisi azaldı. TikTok kullanıcılarının ortalama yaşı göz önüne alındığında, uzun videoların kısa videolar kadar ilgi görmediği oldukça açık.

Video analiz şirketi Conviva’ya göre; 2021 yılına kadar YouTube’daki videoların yüzde 12’si bir dakikadan kısa olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir