TikTok, sanatçıları tanımayı ve tanıtmayı kolaylaştıracak yeni bir SoundOn platformu başlattı.

TikTok, milyonlarca kullanıcının tercih ettiği sosyal medya platformu olmasının yanı sıra birçok şarkı ve şarkıcının tanınmasını ve tanıtılmasını sağlamıştır. Şimdi şarkıcıları daha popüler hale getirecek bir adım attı.

Sanatçıların müziklerinin reklamını yapmalarına yardımcı olmak için kendi müzik dağıtım ve pazarlama platformu SoundOn’u duyuran TikTok, sanatçıların müziklerini birden fazla platforma yüklemesine de olanak tanıyacak.

TikTok SoundOn sanatçı ücretlerinde kesinti yapmayacak

Yeni SoundOn platformu, sanatçıların birbirlerini daha kolay tanımalarına yardımcı olacak. İnsanların müziklerini ByteDance’in ana şirketi Resso müzik akışı hizmeti olan TikTok’a ve Apple Music, Spotify, Pandora, Deezer ve Tencent’s Joox gibi diğer küresel akış platformlarına yüklemelerine olanak tanır.

Ayrıca bu hizmet platformda ücretsiz olarak sunulmaktadır. TikTok’a göre SoundOn, ByteDance’in sahibi olduğu ve TikTok’ta sınırsız olan müzik içeriği üreticilerine telif ücretlerinin %100’ünü ödeyecek. Buna Brezilya, Endonezya ve Hindistan’daki Resso video düzenleme uygulaması CapCut ve ByteDance dahildir.

TikTok markalar için 2022 trendlerini açıkladı

Diğer global yayın hizmetleri için ByteDance ilk yıl yüzde 100 ödeyecek, ikinci yılda bu ödeme yüzde 90’a düşecek. Rakip platform DistroKid, sanatçılardan ve plak şirketlerinden bir abonelik ücreti alırken, gelirlerinin %100’ünü içerikten ödüyor. Başka bir şirket olan TuneCore, sanatçıları şarkı veya albüm başına ücret alırken akış gelirlerinin yüzde 100’ünü vermeyi teklif ediyor.

TikTok yaratıcıları, platformumuzun can damarıdır ve seslerin hit olmasının nedenidir. Platformumuz aracılığıyla şarkılarınızı yayınladığınızda, ekibimiz parçanızla videolar yapmak için çeşitli içerik oluşturucularını etkinleştirecek. Bu, hayran kitlenizi genişletmenize ve içerik oluşturucuların parçası olduğu yeni topluluklara erişmenize yardımcı olacak.

Bu, TikTok’un müzik dağıtım alanına ilk girişi değil. 2020 yılında şirket, TikTok’a entegre edilen ilk müzik dağıtım şirketi olan UnitedMasters ile anlaşma imzaladı. Kullanıcılar artık us.soundon.global veya soundon.global adreslerinden kayıt olabilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir