1 milyarı aşkın kullanıcının 2021 yılında TikTok kullanması, markalar için de pek çok farklı eğilimlerin ortaya çıkmasını ve 2022 yılında yol göstermesini sağladı. TikTok tarafından markalar için özel olarak hazırlanan kılavuzda, 4 farklı konsept dahilinde 2022 yılına yönelik öneriler paylaşıldı. What’s Next Report olarak adlandırılan yeni raporda 2022 yılında markalar için topluluk ticareti, sesin evrimi, yeni yaratıcı rüya takımı ve marka güvenliğini yaratmak olmak üzere 4 farklı kategori altında öneriler sunuldu. 

TikTok Android Uygulaması

TikTok iOS Uygulaması

Topluluk Ticareti

TikTok tarafından yapılan incelemelerde kullanıcıların yüzde 75’inin TikTok’ta etkileşimde olduğu markalardan daha fazla alışveriş yapma eğilimi olduğu belirlendi. Kullanıcıların yüzde 67’isi ise istenmediği zamanlarda dahi TikTok’un alışveriş yapma konusunda ilham verdiği konusunda hemfikir.

Markaların doğru bir politika ile TikTok’ta yer alması halinde ürün ve hizmet satışlarını kolay bir şekilde yapabileceğini öne süren TikTok, topluluk ticaretinin 2022 yılında gelişmesini ve daha iyi bir deneyim sunmasını bekliyor. Marka, işletmelerin doğru araçlar ve içerikler ile tüketicilere ulaşması halinde TikTok’taki milyarlarca insana hizmet sunma imkanı olabileceğini düşünüyor. 

Sesin Evrimi

“Ses, TikTok deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır ve hikaye anlatma şeklimizi değiştirir. TikTok’ta trend olan şarkıların, çeşitli türlerden, halihazırda ünlü olan veya yıldızı yeni parlayan sanatçıların bir ortalamasından oluştuğunu fark ettik.” diyerek platformdaki ses konusuna da ayrı bir önem veren TikTok’ta kullanıcıların yüzde 88’i daha iyi bir uygulama deneyiminin ses ile yaşanabileceğini düşünüyor.

TikTok’ta kullanıcıların bir sesi duyduktan sonra onu daha fazla merak ettiği ve araştırdığını söyleyen şirket, müzik alanında yer alan markaların TikTok’un bu gücünden yararlanabileceğini öneriyor. 

Yeni Yaratıcı Rüya Takımı

TikTok kullanıcılarının yüzde 62’si içerik oluşturucu olarak da bilinen kullanıcıların, satın alma noktasında belirleyici olduğunu söylüyor. İçerik üreticileri ile yapılacak bir marka çalışması ise markaların ve ürünlerin platformda daha fazla ön planda olmasını sağlayacak.

Marka Güvenliği Yaratmak

TikTok’un son önerisi ise marka güvenliğini yaratmak. “TikTok topluluğunun güvenliğine olan bağlılığımızı yansıtan yaşa uygun gizlilik ve güvenlik ayarları, nezaketi teşvik etmek, zorbalıkla mücadele etmek ve yanlış bilgilenin yayılmasını engellemek gibi bir dizi politika, ürün ve girişim sunarak, zorbalık konusunda farkındalığı artırmaya yönelik kampanyalarımızla güvenliğe olan bağlılığımızı göstermeye devam ediyoruz.“ denilerek duyurulan yeni özellik, markaların ve kullanıcıların güvenli bir şekilde platformda yer alabileceğini gösteriyor.

TikTok mevcut trendlerin 2022 yılında ön planda olacağını vurgularken, markalara da iş birliği çağrısı yapıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir