TikTok, Sizin İçin sayfası için yeni algoritmalar sunuyor. Yeni bir kontrol özelliği, size sunulan önerileri filtrelemenize olanak tanıyacak.

TikTok küçük işletmeler için yeni özellik yayımladı

TikTok, kullanıcılara Sizin İçin sayfası üzerinde yeni bir kontrol düzeni sunmaya başlıyor. Şirket bugün, Sizin İçin sayfanızda görmek istemediğiniz belirli kelimeleri veya hashtag’leri tanımlayabileceğiniz ve uygulamanın bunları otomatik olarak filtreleyebileceği yeni bir özellik duyurdu. Twitter’da bu özelliği sıklıkla kullanan kullanıcılar olduğu için insanlar bunu unutmayacaktır.

Bu özelliğin TikTok örneği oldukça basittir. Örneğin, bir yemek videosunun, dans videosunun veya beğenmediğiniz veya bozmak istemediğiniz herhangi bir içeriğin sözlerini filtrelerseniz, bir daha asla göremezsiniz.

Android için TikTok indir
iOS için TikTok indir

TikTok, algoritmasını güncellemeye devam ediyor

Platform ayrıca iki yeni otomatik denetleme ve filtreleme aracı sunuyor. İçerik Düzeyleri adı verilen yeni araçlardan biri, içeriği “tematik olgunluğa” göre sınıflandırır ve yetişkinlere yönelik her türlü içeriğin genç kullanıcılara gösterilmesini önlemek için tasarlanmıştır. (TikTok bunu filmlerde veya video oyunlarında bulunan bir derecelendirme sistemiyle karşılaştırır.) Diğerleri sorunlu videoları belirlemeye çalışır, ancak yalnızca toplu olarak, her seferinde bir tane. Diyet içeriği, depresyon vb. bu bazı insanlarda rahatsızlığa neden olabilir. TikTok kullanıcıları bu içeriği tekrar tekrar görüntülemekten kurtulacak. Şirket bir süredir üzerinde çalışıyor ve şimdi piyasaya sürülmeye hazır.

TikTok, bu sorunun en başından beri net olduğunu ve kullanıcıların hangi içerikleri takip ettiklerini görmek için varsayılan ana sayfalarını aşağı kaydırabileceklerini ancak önerilerimizi merak ederlerse Sizin İçin sayfasını kullanabileceklerini söylüyor. Bu yüzden “sizin için” sayfalar oluşturmak ve kullanıcılara içerik önerileri sunmak için çok zaman harcadılar.

Şirket, yeni TikTok özelliklerinin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını söyledi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir