Giyilebilir teknolojilere odaklanarak farklı sektörlere dokunan Thread In Motion, 500 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Şirkete yatırım Esor Investments ve TTGV1 Fonu’ndan geldi.

Türkiye’de dikkat çeken girişimlerden birisi olan Thread In Motion, 2017 yılında Kadir Demircioğlu ve Rahim Öner tarafından kurulmuştu. Giyilebilir teknolojilere odaklanan girişim, bu ürünleri ile perakendeden otomotive kadar geniş bir sektör yelpazesine hizmet veriyor. Türkiye’nin dışında dünya genelinde de dikkat çeken girişim, yakaladığı başarı sonrasında yatırım aldı.

Getmobil 27 milyon TL yatırım aldı

Thread In Motion’a önemli yatırım

Thread In Motion tarafından yapılan açıklamalara göre yerli girişim Esor Investments ve TTGV1 Fund’tan 500 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yeni yatırımın ardından yatırım ve gelecek planlamaları değerlendiren Thread In Motion’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu; “Altı farklı sektörde 25 küresel ortağımızla global alanda 220’den fazla şirket için tasarlanmış giyilebilir teknolojiler geliştiriyoruz. Bu alanda Türkiye’nin dünyadaki tek temsilcisi olmamız, bulunduğumuz konumun ve yaptığımız işin önemini gösteriyor. Yürüttüğümüz çalışmalarla başarımızı katlamaya devam ediyoruz” dedi. Açıklamalara göre 8 farklı ülkeye ihracat yapan girişim, yeni yatırım ile pazarlardaki etkinliğini arttırarak global marka olma yolunda çalışmalar gerçekleştirecek.

“2020 yılından beri takip ediyoruz”

Thread In Motion için yapılan yatırımı değerlendiren Teknoloji Yatırım A.Ş. Yatırım Direktörü Elif İnalkoç Gedikli ise girişimin 2020 yılından beri takip edildiğini belirterek “Endüstriyel giyilebilir ürünleri sayesinde; operasyonel izlenebilirlik, üretimde verimlilik, süreç optimizasyonu çözümleriyle dijital dönüşüm süreçlerinde farklı noktalara konumlandıklarını ve şirketlerin önemli problemlerini çözebildiklerini gözlemledik. Ekibin teknik yeterlilikleri, geliştirecekleri yeni ürünlerde fark yaratmalarına ve rakipleri karşısında farklılaşmalarına yardımcı olacak. Türkiye’de ve öncelikli hedef ülkelerde başarı ile devam eden partnerlik yapısını, bu yatırımla birlikte globalde hızlı büyüteceklerine inancımız tam. Geleceğin global markalarından birine TTGV1 Fonu’nun 5. yatırımını yapmış olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yatırım yapan bir diğer şirket Esor Investments için ise açıklama kurucu ortak Şevki Kuyulu’dan geldi. Kuyulu açıklamasında “Thread In Motion, operasyonel verimliliği artırmak için endüstriyel giyilebilir teknolojiler ve bunlarla entegre yazılımlar geliştiriyor. Altı farklı sektörde hem Türkiye’de hem de dünyada önemli şirketlerin tedarikçisi olarak operasyonel verimliliği artırmak için tasarlanmış giyilebilir akıllı teknolojiler geliştiriyorlar. Dünya genelinde 25 küresel iş ortağı ve 220’den fazla müşterisi olan Thread In Motion, bu nedenle bizim ilgimizi çekti. Thread In Motion’ın özellikle yurt dışında çok başarılı olacağını düşünerek yatırım yapma kararı aldık. Bir ay gibi kısa bir zamanda ikinci yatırımımızı yaptık. Hem Thread In Motion’a hem de makine öğrenmesi, giyilebilir teknolojiler ve e-ticaret alanında girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir