Yenilenmiş akıllı telefon pazarına odaklanan ve 2018 yılında Mehmet Uygun ile Zeynep Uygun tarafından kurulan Getmobil’in 27 milyon TL yatırım aldığı duyuruldu.

Son dönemlerde dünya genelinde büyük bir trendin oluşmaya başladığı görülen yenilenmiş akıllı telefon pazarına yönelik Türkiye’deki en önemli girişimlerden bir tanesi Getmobil’di. 2018 yılında kurulan ve kısa süre içerisinde sektörde adını duyurmayı başaran girişim, 180 milyon TL değerleme üzerinden 27 milyon TL yatırım aldı. Yenilenmiş akıllı telefon alım ve satım pazarına yönelik çalışmalar yapan şirket, tohum yatırımı ile yeni planlama ve çalışmalarına yönelik ekonomik anlamda güçlendi.

İtalyan rakibi ile birleşen Armut’a 15 Milyon Euro’luk yatırım

Getmobil’in yeni yatırımcıları kim?

Girişimin 27 milyon TL yatırım alması önemli bir başarı olduğu kadar 180 milyon TL değerleme üzerinden bu yatırımın gerçekleşmesi de dikkat çekiyor.  Galata Business Angels (GBA) liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda Nevzat Aydın, Birol Yücel, Cem Topçuoğlu, Fırat İşbecer, Ömer Aras, Umur Ozal, Ahu Serter, Ahmed Karslı, Emre Kenci, Sercan Işık, Yılmaz Yıldız ve İzzet Zakuto yatırımcılar arasında yer aldı.

Yenileme merkezi lisansı aldı

2022 yılında Ticaret Bakanlığının ikinci el akıllı telefon alım satımına yönelik kriterlerini karşılaması üzerine Getmobil Yenileme Merkezi ünvanı almayı da başarmıştı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir