The Browser Company bir süredir yenilikçi tarayıcısı üzerinde çalışmalar devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde bu çalışmalarda beta sürümü için testlerin bitmiş olduğunu duyurdu. Bu sürümün şuanlık Mac ve iOS sürümü için indirilmesi sağlanabiliyor . Bunun yanı sıra tarayıcının Windows versiyonunun çıkışı ise yakın.

The Browser Company geliştiricileri tarafında beta sürümü test aşaması  üzerindeki çalışmalarını tamamladı. İki yıldan daha fazla süren test aşaması nihayet sona erdiğini duyurdu. Bu hafta içerisinde, Arc 1.0 versiyonu için macOS ve iOS için sürümü herkesin kullanımına çıkarılmış olduğunu açıkladı. The Browser Company tarayıcının Windows kullanımı için de bu yıl içerisinde çıkması bekleniyor.

Arc tarayıcısı, Chromium motoru üzerine inşa edildi ve bu da Google Chrome uzantılarıyla uyumluluk sağlıyor. Sekmeler, uygulamada çalışma alanının sol tarafında dikey olarak düzenlenmiş ve kullanıcıların daha kolay etkileşim sağlaması için gruplandırılabilir şekilde ayarlanmış durumda. Geliştiricilerin amacı, “İnternet için bir işletim sistemi” yaratmak olarak ifade ediyorlar. Bu nedenle tarayıcı sürekli olarak yeni ve kullanışlı özelliklerle ve araçlarla kendisini güncelliyor.

Arc tarayıcısının temel altyapısı olan Chromium motoru, Chrome uzantılarıyla uyumluluk sağlayarak kullanıcılara geniş bir uzantı desteği sunuyor. Sekmelerin dikey olarak düzenlenmesi, çalışma alanını daha verimli kullanmayı sağlıyor ve gruplandırılabilir yapıları sayesinde daha düzenli bir gezinme deneyimi sunuyor.

Site tasarımlarını araçlara değiştirebilirsiniz

Arc tarayıcısı sayesinde sitenizin tasarımlarını içerisinde bulunan çeşitli araçlarla değiştirebilirsiniz. Notlarınızı oluşturmayı sağlayan, diğer kullanıcılarla ortak çalışmayı kolay hale getiren, ayrı çalışma alanları oluşturan vb. gibi birçok yeniliğe sahip. Ayrıca Arc tarayıcısı sayesinde web sayfalarının tasarımını da değiştirebilirsiniz. Örneğin sayfanızda bulunan renkleri ve yazı şekillerini değiştirmenize yardımcı olurken, sitenin bazı bölümlerinde gizleme işlemi yapmanızı ve CSS ve JavaScript kullanılmasına imkan sağladığını da belirtelim.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir