Pazartesi günü aktarılan bir mali dosyaya göre, işyerinde yaşanan ayrımcılığa karşı medeni haklar yasalarını uygulamak konusunda sorumlu olan federal bir kurum, haziran ayı içerisinde elektrikli araç üreticisi Tesla’ya karşı bir neden bulgusu sundu.

Tesla, ikinci çeyrek başvurusunda ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu’nun, Kaliforniya’nın medeni haklar ajansı, Adil İstihdam ve Konut Departmanı tarafından açılan bir dava sonucunda ortaya konulan “yakın paralellik” şikayetlerini de beraberinde getirdiğini söyledi. Tesla’nın ilk ABD araç montaj fabrikası Kaliforniya, Fremont’ta bulunuyor. Şubat ayı içerisinde o devlet kurumu Tesla ile ilgili üç yıllık bir soruşturma yürüttüğünü belirtti. Burada bulunan siyasi işçilerden pek çok şikayet aldığını ve şirketin genel olarak bu işçilere zarar veren ırkçı ayrımcılık yaptığı ile ilgili kanıtlar bulduğunu aktardı.

Diğer durumların yanı sıra, Tesla’nın Kaliforniya’daki siyasi işçileri, terfiler ve daha düzey rollerde yer almak için beceri ve deneyime sahip olsalar dahi şirkette daha düşük seviyeli rollerde tuttuğunu iddia ediyor. Siyasi işçilere tesislerde fiziksel bir şekilde daha zorlu, tehlikeli ve kirli işler verdiği ve aynı zamanda işçilerinde yönetilerin benimsediği ırkçı hareketler de dahil olmak üzere, yaşadıkları karşısında resmen şikayet eden siyahi işçilere misilleme yaptı.

Bu yılın nisan ayı içerisinde Tesla, DFEH davasının ya da en azından bazı iddialarının reddini isteyen bir grev ve itiraz davası açıldı. Bu duruma karar vermek için bir duruşma 24 Ağustos’ta Kaliforniya’da yapılacak. Tesla, dosyalamasında şimdi EEOC ile zorunlu bir uzlaşma süreci içerisinde olacağını belirtti. EEOC ve Tesla bu süreç içerisinde bir çözüm bulamazsa, ajans Tesla’yı iddia edilen medeni hak ihlalleri sebebiyle federal mahkemeye verdi.

Huawei Watch 3 Pro (2022) bir kaç gün sonra tanıtılacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir