Kırmızı ışıkta geçerek başka bir araçla çarpışan ve iki kişiyi öldüren Tesla’nın otopilotu, araç sahibinin başını yaktı.

İki yıldan uzun bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri’nde otopilot açıkken ölümcül bir kazaya karışan Tesla sürücüsü, iki kişiyi öldürmekle suçlandı. 27 yaşındaki otomobil sahibi Kevin George Azizriad’a yönelik suçlama, Tesla’nın popüler kendi kendine sürüş sistemini kullanan bir sürücünün karıştığı ölümcül bir kazayla ilgili ilk ciddi suçlamayı işaret ediyor.

Kevin George Azizriad’ın, Los Angeles’ın bir banliyösü olan Gardena’da bir otoyolu kırmızı ışıkta dönen ve Aralık 2019’da bir Honda Civic ile çarpışan Tesla Model S’nin kolunu tuttuğunda oturuyordu. AracınCivic’te seyahat eden Gilbert Alcazar Lopez ve Maria Guadalupe Nives Lopez’e çarpması sonucu ikisi de hayatını kaybetti.

Tesla otopilotunun neden olduğu ölümlü kazada sürücü suçlanıyor

Los Angeles County savcılarının Riad aleyhinde geçen yıl Ekim ayında açtıkları dava hakkında yeni bilgileri paylaşıldı.

Kazayla ilgili iddiaların bazıları Tesla’nın yaygın olarak kullanılan otopilot teknolojisiyle doğrudan ilgili. Bunun yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nde otonom sürüş sistemleriyle ilgili başka davalar açılmış durumda. Fakat bu durum sürücü ihmalkarlığı olabileceği iddialarını çürütmek için yeterli değil.

Tesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep oldu

Test sonuçları Tesla’nın otopilotunun direksiyon, hız ve frenleme üzerinde bireysel kontrolü olduğunu gösteriyor. Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri’nde tahmini 765.000 Tesla aracı bu teknolojiyle donatıldığı biliniyor.

NHTSA ve Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu tarafından çok sayıda otopilot kazası araştırılmaya devam ediliyor. Bunun yanı sıra Otopilot kazaları başlıkları atılmaya başladığından beri şirket sürücülerin özellikleri kötüye kullanmasını önlemek için yazılımını sürekli olarak güncelliyor.

Ölümcül kazayla ilgili açıklama yapan şirket ise araçların “Otomatik pilot” deneyiminin yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji olduğunu göz önünde bulundurarak “Tam kendi kendine sürüş” sistemine yüzde yüz güvenmemelerini, araç kullanırken gereken dikkati vermeleri gerektiğini söyledi.

Dava süreci hakkında yeni bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce kaza Tesla yüzünden mi yoksa sürücü yüzünden mi gerçekleşmiş olabilir? Görüşlerinizi yorumlarla bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir