Tesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep oldu - Haberler - indir.com

Tesla otopilotu 2 kişinin ölümüne sebep oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 13:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2019 model bir Tesla, tarihinin en büyük trafik kazalarından birisini geçirdi. İki kişinin feci bir şekilde can verdiği bu olay, ilk belirtilenlere göre otonom sürüş sisteminin bir virajı alamamasından kaynaklandı. Kaza ile ilgili çalışmalar sürerken, yetkililerden Tesla’nın otonom sürüş sistemi hakkında açıklamalar yapıldı. Son yılların en çok konuşulan araç üreticilerinden olan Tesla, geçtiğimiz hafta sonunda ilginç bir trafik kazasına karıştı. ABD’nin Teksas eyaletinde gerçekleşen bu trafik kazasında iki kişi feci şekilde can verdi ve kazanın sebebi olarak ise Tesla’nın otonom sürüş sistemleri gösterilirken, Tesla hayranlarının bir hayli kafası karıştı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre kazaya karışan Tesla, 2019 model bir araçtı. Araçta iki kişi yer alırken, birisi ön yolcu koltuğunda diğeri ise arka koltukta oturuyordu. Aracın şoför koltuğunda kimse yoktu. Kaza esnasında ise Tesla’nın olması gerekenden çok daha fazla hızlı olduğu ve aracın otonom sürüş sisteminin bir virajı alamayarak yoldan çıkan otomobilin bir ağaca çarparak durabildiği belirtiliyor. Çarpma sonrası ise aracı alevler almaya başladı.

Tesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecekTesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecek

Tesla, büyük bir kazaya karıştı

Yerel bir haber kaynağı olan KPRC’ye göre Tesla saatler boyunca yandı. İtfaiye erlerinin yangını söndürmek için tonlarca su kullanmak zorunda kaldığını söylenen yetkililer, itfaiyenin bir süre sonra pes ettiğini, patlamaya devam eden batarya modüllerini nasıl söndüreceklerini öğrenmek için Tesla ile iletişime geçtiklerini belirtiyorlar. Uzun uğraşlar neticesinde ise araç sönerek tanınmayacak hale geldi. Tesla’nın otonom sürüş sistemi tam olarak otonom değil. Öyle ki sürücünün aracın kontrolünü tamamen bırakmaması ve her an müdahale edebileceklerini unutmaması gerektiği şirket tarafından ifade ediliyor.

Bu noktada uzmanlar, otonom sürüş sistemi ile alakalı kullanıcıların yanlış bir algıya kapılmış olduklarını belirtiyor.


Binance hisse satışlarına Tesla ile başladıBinance hisse satışlarına Tesla ile başladı
Huawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusuHuawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusu

PAYLAŞ