Tesla CEO’su Elon Musk kısa süre önce 10.000 çalışanı işten çıkarmayı planladı. Musk’ın farklı bir planı var gibi görünüyor.

Tesla çalışan sayısıyla rekor kırdı

Tesla CEO’su Elon Musk, Cumartesi günü bir tweet’e yanıt olarak, işten çıkarılma ile ilgili bir e-posta gönderdikten sonra ücretli çalışan sayısının önemli ölçüde değişemeyeceğini yazdığında geçmişten gelen kendi açıklamalarını reddetti.

Twitter hesabı @WholeMarsBlog, önümüzdeki 12 ayda Tesla çalışanlarının sayısının artacağını belirtiyor. Musk, bu tweet’e Tesla’nın işe aldığı toplam çalışan sayısının artacağını, ancak ücretli çalışanın “daha sağlam olması gerektiğini” söyleyerek yanıt verdi. Musk, mevcut çalışanların saatlik olarak mı çalışacağını yoksa yeni Tesla çalışanlarının mı işe alınacağını netleştirmedi.

Elon Musk, Tesla’nın geleceğini belirlemek üzere

Musk, Cuma günkü Tesla sürücülerine “dünyadaki tüm kiraları durdurma konusunda” bir e-postada ekonomi hakkında “nispeten kötü hisleri” olduğunu söyledi. Bu temelde Musk, çalışanların maaşlarının %10’unun kaldırılması gerektiğini de ifade etti. Tesla’nın mevcut 100.000 çalışanı göz önüne alındığında, bu 10.000 çalışana eşittir.

Musk şimdi Tesla’daki saatlik çalışan sayısını artırmak için çalışıyor. Bir Reuters raporuna göre Tesla’nın CEO’su, saatlik personelin “araba, pil ve güneş enerjisi üretimi ve kurulumunda yer alan” çalışanlar için mevcut olmadığını söyledi. Tesla’nın geleceği belirsizliğini koruyor ve özellikle Twitter’ın satın alınmasıyla Musk’ın ne yöne gideceği hala merak konusu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir