Şanghay’daki Tesla fabrikası, karantinanın sona ermesini takip eden ayda toplam 26.000 Model 3 ve Model Y araç üretti. Ve şirket Şangay fabrikasında üretim gücünü ikiye katladı. Detaylar haberimizde:

Tesla’nın elektrikli tırı ön siparişe açıldı

2019 yılında yaşanan koronavirüs salgını, dünyanın dengesini bozdu. Salgınlar hemen hemen her sektörde üretimi durdururken fiyatlar yükseldi. Tüm bunlara küresel chip krizini de eklersek her şeyin çok karmaşık hale geldiğini söyleyebiliriz. Üreticiler bu işleme yönelik yoğun talebi karşılamak için daha uzun süre alsalar da bir süre sonra bunun mümkün olmadığını anladılar ve kepenkleri kapattılar.

Çin, otomotiv endüstrisinde önemli bir yere sahiptir. İmalat sektörünün yüzde 11’ini oluşturan ülkede, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Mart ayında kısıtlamalar kaldırıldı. Tesla’nın da aralarında bulunduğu çeşitli şirketlerin fabrikaları kapanırken, Nisan ayında üretime yeniden başlandı. Son olarak Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, yasağın ardından Şanghay’daki Tesla fabrikasında üretilen otomobil sayısını açıkladı.

Şanghay’daki Tesla fabrikası çalışan sayısıyla rekor kırdı

Otomotiv sektörünün en başarılı oyuncularından biri olan Tesla, sınırlı iş gücüyle üretim rekorları kırıyo. Şanghay fabrikası ile uzun süredir gündemde. Tesis, hasta sayısındaki artış nedeniyle 28 Mart’ta kapatıldı. Yaklaşık üç hafta süren karantina 18 Nisan’da sona erdi ve sınırlı sayıda çalışan – 8.000 kişi – ve tek vardiyada üretim yeniden başladı.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Şanghay fabrikalarında üretim başladıktan sonra 19 Nisan ile 19 Mayıs tarihleri ​​arasında toplam 26.000 Model 3 ve Model Y olduğunu bildirdi. Bu mutlak bir rekor olmasa da, fabrikanın sadece bir ayda, sınırlı sayıda çalışanla ve tek vardiyada Avrupa’ya normalden 8.000 daha fazla araç teslim ettiği anlamına geliyor. Slovenya’da 4767 ve Belçika’da 4277.

Tesisin bu şekilde üretime devam etmesi halinde dökme sevkiyatın 65 bin ile 71 bin aralığında olması bekleniyor. Eylül 2021 ile Mart 2022 arasında ortalama 53.000.000 adet üretildiğini unutmayın. Tesla’nın Şanghay fabrikasında günlük araç çıkışı bugüne kadar Reuters haberlere göre, 2.600 yükseldi. Bir önceki dönemde salgın olan fabrikanın günlük üretim kapasitesi yaklaşık 1000 adettir. Üretim kapasitesindeki artışın ardından Tesla otomobillerinin haftalık üretiminin 16 bine yaklaşması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir