Ortaya çıkan bilgilere göre Tesla, Gigafactory Shanghai’da büyük bir yatırım yapacak. Bu yatırım sonucunda kapasite artacaktır.

Tesla, dünyanın en büyük elektrikli araç şirketlerinden biridir. Şirketin dünyanın birçok yerinde her yıl binlerce otomobil üreten ve müşterilerine otomobil tedarik eden fabrikaları var. Tesla kısa süre önce Çin’de Gigafactory Şangay’ı açtı.

Şirket şu ana kadar bu fabrikada sadece Tesla Model Y ve Tesla Model 3 üretiyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Tesla, Shanghai Gigafactory’ye yatırım yaparak üretim ağını genişletmeyi planlıyor.

Tesla, Gigafactory Şanghay’a yatırım yapıyor!

Tesla kısa süre önce Teksas ve Berlin’de iki yeni fabrika açtı. Özellikle son zamanlarda elektrikli araçlara olan talebin artmasıyla birlikte firma, yeni bir fabrika kurarak talebi karşılamaya çalışıyor. Bunun dışında fabrikasını yükselterek daha iyi hale getirir. Ortaya çıkan bilgilere göre Tesla, Gigafactory Shanghai’da büyük bir yatırım yapacak.

Tesla 54.000 aracını geri çağırdı

Kasım 2021’de şirket, 4.000 çalışanı işe almak için Shanghai Gigafactory’ye 200 milyon ABD doları yatırım yaptığını açıkladı. Reuters tarafından paylaşılan yeni verilere göre Tesla, başka yatırım planlarını da düşünüyor.

Şirket, Gigafactory Şanghay’daki üretim hattını genişleterek ana ihracat merkezlerini genişletmeyi planlıyor. Şirket, şehir yönetimine verdiği bir raporda, Şanghay Gigafactory’ye yeni bir parça üretim atölyesi ekleyeceğini ve birçok yeni çalışanı işe alacağını söyledi.

Tesla, yeni bir yatırımla fabrikanın yıllık üretimini 1 milyona çıkarmayı planladığını iddia ediyor. Geçen yıl 2021’in dördüncü çeyreğinde fabrika 178.000 adet üretti. 2021 yılında Shanghai Gigafactory 500.000 adetlik üretim ile yeni bir rekor kırdı.

Yeni plana göre, bu üretimi iki katına çıkarmak şirketin müşterilerine sağladığı teslimat sürelerini önemli ölçüde azaltacak. Son zamanlarda şirketin, X modelinin bir yıl gibi uzun bir teslim süresinin olduğunu belirttiği ortaya çıktı. Yeni yatırım teslimat sürelerini kademeli olarak azaltacaktır.

Peki düşünceleriniz neler? Tesla’nın Çin’deki yeni yatırımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir