Tesla, tam otomatik sürüş özelliğiyle ilgili şikayetleri olan 54.000 aracı geri çağırıyor. İşte detaylar…

Tesla’nın tam otomatik sürüş yazılımı kullanarak geri çağırdığı 4.444 araç. Bu, belirli koşullar altında kavşaklarda yavaş hareket etmenizi sağlar. Bu kapsamda 54 bin araç geri çağrıldı. Bu durum eleştiriler sonucunda ortaya çıkmıştır.

Yol Güvenliği Departmanı, Salı günü açıklanan geri çağırmayı teyit eden Tesla’ya bir mektupta durumun ciddiyetini açıkladı. “Dur işaretinde durmazsanız, kaza riskiniz artabilir” dedi.

Tesla’ya tam otonom sürüşle ilgili şikayetler

Tam otomatik sürüş özelliğinin kaldırılması, 2016 ile 2022 yılları arasında üretilen Tesla model araçları etkileyecek. O zaman S, X, 3 ve Y modelleri etkilenmişti. Full SelfDriving, Tesla’nın daha yaygın olarak kullanılan otomatik pilot sürücü destek sisteminin bir evrimidir. Adına rağmen, insan teması olmadan araba çalıştırabilecek bir sistem yoktur.

Tesla’da müşteriler Full SelfDriving yazılımı satın alabilir, ancak yazılım hala test aşamasındadır. Ayrıca maliyetinin 12.000 dolar olduğu biliniyor. Şirket şu anda yalnızca belirli müşteri grupları için aktivasyona izin vermektedir.

Tesla elektirikli araç satışıyla 2021’de rekor kırdı

Kasım ayında Tesla, frenleme sorunlarını gidermek için yaklaşık 12.000 otomobilin yazılımını değiştirdi. Ayrıca, hareketi belgelemek için resmi bir geri çağırma talebinde bulundu. Otomobil üreticileri ayrıca güvenliği etkileyebilecek iki ayrı mekanik arıza nedeniyle Aralık ayında 458.000 aracı geri çağırdı.
Aralık ayında Güvenlik Ajansı, Tesla’nın aracı hareket halindeyken yolcuların veya sürücülerin ön panel ekranında video oyunları oynamasına izin verecek bir özelliği araştırmaya başladı. Bir gün sonra şirket bu özelliği devre dışı bırakmayı kabul etti.

Belgesine göre Tesla, güvenlik kurumlarına tam otomatik sürüş yazılımı ile donatılmış bir aracın devrilmesinin neden olduğu kazadan habersiz olduğunu bildirdi.

Mevcut durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir