Tesla, daha ileri teknoloji için ultrasonik sensörleri arabalarından kaldırıyor. İşte detaylar;

Tesla’nın hisseleri yüzde 8’den fazla düştü

Tesla, ultrasonik sensörü Model 3 ve Model Y arabalarından kaldırıyor. Bu, CEO Elon Musk’ın gelişmiş sürücü destek sistemlerini ve diğer güvenlik işlevlerini desteklemek için yalnızca kameraları ve yazılımları kullanma planında bir başka adım.

Bu aydan itibaren, Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Tayvan için üretilen Model 3 ve Model Y araçlar, araçlarının önünde ve arkasında her zamanki 12 ultrasonik sensöre sahip olmayacak. Ultrasonik dalgaları kullanmayı öngören ultrasonik sensörler, özellikle otoparklar gibi düşük ışıklı durumlarda, saldırı önleme güvenlik sistemlerini desteklemek için genellikle yakınlık sensörleri olarak kullanılır. Tesla, radarı araçlarından kaldıracağını açıkladıktan yaklaşık 17 ay sonra değişiklikleri duyurdu.

Tesla sensör değişikliğine gidiyor

Otomobil üreticileri, otomobillerin ve etrafındaki trafiğin hızını ayarlayan uyarlanabilir hız sabitleme, şerit tutma ve otomatik şerit değiştirme gibi ADAS özelliklerini sağlamak için gereken algılamayı sağlamak için genellikle radar ve kameranın bir kombinasyonu olan lidar’ı kullanır.

Tesla, Model 3 ve Model Y otomobillerinde ultrasonik sensörlerin kaldırılmasının başlayacağını söyledi. 2023 yılında bu karar Model S ve Model X arabalarını kapsayacak.

Tesla, ultrasonik sensörleri olmayan müşterilere teslim edilen herhangi bir arabanın park yardımı ve çağrılar gibi sınırlı veya etkisiz işlevlere sahip olacağını söyledi, ancak şirket bu özelliklerin güncellemeden kısa bir süre sonra geri yükleneceğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir