Tesla’nın hisseleri, üçüncü çeyrek üretim ve teslimat rakamlarını açıklamasının ardından %8′den fazla düştü. 

Elon Musk Tesla AI Günü’nde insansı robot prototipini gösterdi

FactSet tarafından derlenen tahminlere göre Tesla, çeyrek boyunca toplam 343.000 teslimat ve 365.000 araç üretimi bildirdi. Bu da analistlerin 364.660 araç beklentilerini karşılamadı. Teslimatlar, Tesla tarafından bildirilen satışların en yakın tahmini olsa da beklentilerin altında kalındı. Toplam üretim, şirketin 258.580 otomobil ürettiğini söylediği 2022′nin önceki çeyreğine göre arttı. Tesla , raporuna göre 3. çeyrekte daha pahalı Model S ve X araçlardan 19.935, daha popüler Model 3 ve Y araçlardan 345.988 üretti. Tesla, 2022′nin üçüncü çeyreğinde Almanya ve Teksas’taki yeni fabrikalarında artan sıkıntılar, yönetici cirosu ve yükselen emtia fiyatlarıyla karşı karşıya kaldı.

Tesla rekor kırdı

Tesla’nın Cuma günkü AI Günü de şirketin kısa vadeli beklentilerini artırmak için çok az şey yaptı. Yükselen analistler Tesla Bot’u potansiyeli olan bir proje olarak görürken, bazı AI ve robotik endüstrisi içerdekiler, Cuma günü Musk ve Tesla çalışanlarının sunduğu erken prototip, fiyat ve zaman çizelgesiyle alay etti. AI ve robotik endüstrisi çalışanları çoğunlukla şüpheciydi. Daha önce Robust AI ve Geometric Intelligence’ı kuran NYU profesörü Gary Marcus,   AI Günü’ndeki Tesla robot demosunu “optimalin altında” olarak nitelendirdi .

Wall Street analistleri, elektrikli araç üreticisinin raporu konusunda ikiye bölündü ve düşen hisse senedi fiyatı, yatırımcıların teslimat rakamları konusunda endişeli olduğunu gösteriyor.

Bir Goldman Sachs analisti Tesla’nın satın alma notunu korudu ve şirketin uzun vadeli elektrikli araçlara geçişten yararlanmaya devam edeceğini söylerken, bir JPMorgan analisti Tesla’nın zayıf bir notunu korudu ve kazanç eksikliğinin firmanın beklentileriyle uyumlu olduğunu söyledi.

Cowen’in Enerji, Sürdürülebilirlik ve Mobilite Teknolojisi Genel Müdürü Jeffrey Osborne, üçüncü çeyrek teslimat raporunun ardından bir notta şunları yazdı: son ikisi tam rampaya yaklaşıyor. EV alanındaki rekabet ısınmaya devam ederken, Tesla’nın elektrik verimliliğine odaklanması ve pil teknolojisine yatırım yapması, kısa vadede onları takip etmeyi zorlaştırıyor.” Cowen, Tesla hisselerinde bir “piyasa performansı” derecesine ve hisse başına 244 $ fiyat hedefine sahip.

AB Bernstein kıdemli araştırma analisti Toni Sacconaghi, teslimat raporunun ardından bir notta, Tesla’nın 2022 mali yılı için rehberlik aralığı olan %50′lik teslimat büyümesine ulaşma yeteneğinin artık “olasılıksız” göründüğünü düşündüğünü yazdı. “Tesla, teslim edilen birimlerdeki eksikliğini, üçüncü çeyreğin sonunda artan transit arabalara ve araç taşıma kapasitesini ve makul bir maliyetle güvence altına almadaki zorluklara bağladı” diye yazdı, ancak araç üretiminin analistlerin beklediğinin gerisinde kaldığını kaydetti. onun firmasının tahminleri.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir