Tesla tarafından pazar günü yapılan resmi açıklamada tek çeyrek içerisinde 343 bin 830 aracın teslim edildiği belirtildi. Bu rakam, marka için bir rekor. 

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden birisi olan Tesla, 3. çeyrek sonuçlarını paylaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda 343830 aracın teslim edildiği ifade edildi. Üstelik Çin’de bir fabrikası kapanan ve Berlin gibi bölgelerde açacağı yeni fabrikalarda çeşitli zorluklarla karşılaşan Tesla, tüm bu zorlu sürece rağmen rekor kırmayı başardı. 

Tesla Airbnb kurucu ortağı Joe Gebbia’yı yönetim kurulu kadrosuna katıldı

Tesla, Wall Street tahminleri tutturamadı

Tesla’da çeyrek rekoru kırılmış olmasına rağmen Wall Street tahminleri uzağında kalındı. Tahminler 358000 ile 371000 aracın satılacağı yönündeydi. Şirketin üçüncü çeyrekte toplam ürettiği araç sayısı ise 365923 olarak açıklandı. Modellere göre üretim ve satış tablosu ise şöyle; 

ModelÜretimSatış
Model S/Y19,93518,672
Model 3 /Y345,988325,158

Tesla yaptığı açıklamada, “Üretim hacimlerimiz artmaya devam ettikçe, bu yoğun lojistik haftalarda araç taşıma kapasitesini ve makul bir maliyetle güvence altına almak giderek daha zor hale geliyor. Üçüncü çeyrekte, her hafta daha dengeli bir bölgesel araç yapısı karışımına geçmeye başladık ve bu, çeyreğin sonunda artışa yol açtı. Bu arabalar sipariş edildi ve varış noktalarına vardıklarında müşterilere teslim edilecek.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir