Tesla, Çarşamba günü yayınlanan bir dosyaya göre, Airbnb’nin kurucusu, geliştiricisi ve milyarderi Joe Gebbia’yı yönetim kuruluna bağımsız bir üye olarak ekledi. Gebbia’nın Elon Musk’ın elektrikli otomobil üreticisinin yönetim kuruluna eklenmesi, Oracle CEO’su ve baş teknoloji sorumlusu Larry Ellison’ın ayrılmasının ardından geldi.

Tesla’nın tedarikçilerinden CATL denizaşırı ülkelerde de faaliyete başlıyor

Tesla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu uzlaşma anlaşmasına uymak için Ellison ve eski Walgreens Boots Alliance CEO’su Kathleen Wilson-Thompson’ı Aralık 2018’de yönetim kuruluna ekledi. SEC, CEO’nun Tesla’yı hisse başına 420 dolara özel olarak satın almayı düşündüğünü ve bunun için bir ücret ödediğini tweetledikten sonra Tesla ve Musk’ı sivil tahrifat yapmakla suçladı.

Gebbia’yı Tesla’nın yönetim kuruluna eklemek, Tesla’nın ve Muskın, sözleşmelerindeki yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ettiğini doğrulamak için birkaç soruşturma başlatan SEC ile daha fazla anlaşmazlıktan kaçınmasına yardımcı olabilir. Geliştirici olan Gebbia, 2007 yılından kurulduğu Airbnb’de ilk günden itibaren çalışmaya başlamıştı. Bu yıl Temmuz ayında kısa süreli kiralık juggernaut’taki rolünü bıraktı.

Ancak Gebbia, Airbnb’nin yönetim kurulunda kalmaya devam ediyor ve doğal afetler ve küresel çatışmaların kurbanları da dahil olmak üzere kriz zamanlarında yerinden edilmiş insanlara yardım eden kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Airbnb.org’un başkanı görevini korumaya devam edeek.

Tesla, bir blog gönderisinde ve SEC dosyalamalarında, Gebbia’nın bir sonraki duyuruya kadar “nakit ödeme hakkından feragat ettiğini” ve bir sonraki duyuruya kadar “hisse senedi ödemelerini” bıraktığını söyledi. Şirket uygun tazminatın nasıl görüneceğine karar verene kadar Temmuz 2023’te. herkes için, bıraktığını söyledi.

Tesla, Gebbia’nın atanması ve SEC hakkında yorum yapma talebine hemen yanıt vermedi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir