Tesla’nın otomatik pilotu sadece 10 ay gibi kısa bir sürede 273 kez kazaya karıştı. Elon Musk tarafından defalarca övülen Tesla FSD ne kadar başarılı oldu?

Elon Musk’tan Tesla çalışanlarına uyarı

Son dönemde yaşanan kazalarla dünya genelinde basına yansıyan Tesla otopilot için yeni bir rapor yayınlandı. ABD Yol Güvenliği Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre Tesla’nın otomatik pilotu sadece 10 ayda 273 kazaya karıştı. Şirketin en büyük rakibi Honda’nın ise 90 kazası bulunuyor.

Tesla otopilot 10 ayda 273 kez kaza yaptı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Temmuz 2021’den Mayıs 2022’ye kadar olan trafik kazalarının raporunu paylaştı. Raporda Tesla’nın ilk olduğunu bilmiyordu. NHTSA, Tesla’nın Full Self Driving yardım sisteminin 273 kez kaza yaptığını duyurdu.

NHTSA tarafından yayınlanan yeni bir rapor, ikinci seviye gelişmiş sürücü yardım sistemlerini ele alıyor. Tesla, Honda, Subaru ve Ford en fazla kaza yapan araçlara sahip. Ancak açıklanan raporlar Tesla’nın kaza konusunda birinci olduğunu gösteriyor.

Tesla otopiliotu 10 ayda 273 kaza yaparken Honda’nın 90 kaza ile ikinci sırada. Rapora göre Honda’nın hemen arkasında olan şirketler şu şekilde: Subaru’nın 10 kaza, Ford’un 5 kaza ve Toyota’nın 4 kazası var.

“Otonom sürüş teknolojisinin geliştirilmesinin ve konuşlandırılmasının erken aşamasında, tek tip kaza raporlamasına sahip olmanın değerini görüyoruz. Tesla’nın kazaları, otomobil üreticileri tarafından bildirilen 392 kazanın yaklaşık yüzde 72’sini oluşturdu.”

Yaklaşık 10 aylık zaman süresince Tesla FSD’nin birçok defa reklamını yapan Tesla CEO’su Elon Musk, birkaç ay önce 830 bin araçta otopilotun kullanıldığını belirtti. Elon Musk ek olarak trafik kazalarında “Tesla’nın hatasının olmadığını” savundu.

Musk’a gore birçok trafik kazası esnasında Tesla FSD etken değildi. NHTSA ek olarak raporun devamı olarak sürücüsüz araçların ise toplamda 130 olaya (kaza yada küçük hasarlı çarpmalara karıştığını belirtti. Bu kazaların başlangıcında ise Google’ın bir girişimi olan Waymo yer alıyordu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan otomatik sürüş sistemi sizce güvenli mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir