İddialara göre Tesla Model Y’nin yeni bir versiyonu için kolları sıvadı. Tesla’nın uygun fiyatlı Model Y SUV’u yeni versiyonuyla kullanıcılara farklı bir pil sistemi sunabilir gibi görünüyor. İşte detaylar;

Tesla, dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden biridir. Dünyaca ünlü üreticinin Tesla Model Y’nin yanı sıra fiyat segmentine göre birçok kişiye uygun farklı araçları bulunuyor. Bu çeşitlilik sayesinde şirket, tüm dünyada kolayca iyi satış rakamları elde edebiliyor.

Tesla Model S hız sınırı azaltıldı

Tesla Model Y ise şirketin bütçeye uygun SUV modelidir. Bu seri özellikle teknolojik özellikleri ve uzun menzili ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre şirket, uygun fiyatlı Model Y’nin yeni bir versiyonunu piyasaya sürecek.

Yeni Tesla Model Y’nin yeni versiyonu EPA raporlarında görüldü

Şu anda Tesla Model Y’nin satışta sadece 3 versiyonu var. Birincisi RWD (arkadan çekişli), ikincisi AWD Long Range (4×4 uzun menzilli) ve üçüncüsü AWD Performance (4X4 Performance versiyonu). Ancak ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yayınlanan yeni listeye bir Tesla Model Y AWD adında yeni bir model daha eklendi.

Bu versiyon açıklanan rakalmlara göre 279 mil menzil sunuyor. Bu aralık, diğer dört tekerlekten çekişli arabaların biraz gerisinde olsa da segmentine göre ideal gibi görünüyor. Çünkü yeni Tesla Model Y AWD varyantının giriş seviyesi bir model olduğu söyleniyor. Özellikle Elon Musk arkadan çekişli modelden memnun olduğu söylentilerini de düşünürsek yeni versiyon yakında satışa sunulabilir gibi duruyor.

Tesla Model Y AWD’nin yeni versiyonu hakkında şirketin resmi internet sitesinde henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak şirketin araçtaki 4.680 silindirik pil hücresinden ilk kez faydalanacağı söyleniyor. Bu sayede araç, düşük akü kapasitesine rağmen daha verimli bir şekilde sürülebilecek.

Bir diğer iddia ise bu aracın prizmatik LFP hücrelerini kullanacağı yönünde. Bu sayede araç, 4680 silindirik pil hücresinin yanı sıra daha düşük pil kapasitesine rağmen daha uzun bir menzil sunacak. Ayrıca otomobilde iki adet elektrik motoru bulunacak.

Tesla Model Y AWD hakkında bilinenler şu anda bunlarla sınırlı. Önümüzdeki günlerde şirketten resmi bir açıklama bekleniyor. Siz yeni Tesla Model Y’nin yeni versiyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir