Tesla Model S hız sınırı azaltıldı - Haberler - indir.com

Tesla Model S hız sınırı azaltıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-12 14:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce Model S Plaid+ sürümünü “gerek yok” diyerek iptal eden Tesla, Tesla Model S Plaid’e yaptığı zamla ve 321 km/s hız için geri atmasıyla gündemde.

Elektrikli araç pazarının en güçlü şirketlerinden Tesla geçtiğimiz aylarda performans odaklı modeli Tesla Model S Plaid ve Model S Plaid+ sürümlerini tanıtmıştı. Model S Plaid açıklamalara göre 627 km menzile sahip olacaktı ve 0’dan 100 km/s hıza 1,99 saniyede çıkabilecekti. Model S Plaid+ ise 836 km menzile sahip olacaktı ve 0’dan 100 km/s hıza 1,99 saniye altında çıkabilecekti. Kısa bir süre önce duyurulan araçlar cephesinde bugün beklenmedik bir gelişme yaşandı. Tesla bugün Model S Plaid+ için alınan iptal kararı ile gündeme gelmişti ki, şimdi de satışa çıkacak normal sürüm gündemde.

Nikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktıNikola Tesla'nın 1898 yılında aldığı Drone Patent'i ortaya çıktı

Tesla otomobil teslimatlarını bir hafta erteledi             

Ürün hakkında iki farklı detay gündeme geldi. Yapılan resmi açıklamaya göre ilk olarak Model S Plaid sürümü ABD’de 120 bin dolar değil, 130 bin dolardan satışa çıkacak. Şirket aracın çıkışından önce fiyatı 10 bin dolar artırmış durumda ve bunun nedeni de tam olarak bilinmiyor. Fakat şirketin CEO’su Elon Musk, fiyat artışlarını kendilerinin belirlemediğini söylüyor. Musk’ın açıklamalarına göre fiyat artışları genelde parça fiyatlarının yükselmesiyle paralel olarak değişim gösteriyor. Bunun yanı sıra Tesla Model S Plaid, ilk başta 321 km/s hıza çıkabileceğini söylemişti ki şirketten bu konuda bir geri adım geldi. Sölendiği kadarıyla araç ilk aşamada bu hıza çıkamayacak. Tesla bunun gerekçisi olarak bu hız için özel lastik ve jantlara ihtiyaç olduğunu, tüm bunların da şimdilik hazır olmadığını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bunlar sonbahar döneminde gelecek. Bunlar jant ve lastik ile 321 km/s hız mümkün olacak. Tabi ki de bu adım dünyanın sonu değil, pek çok kişinin de 140-150 km/s üstünde hıza ihtiyacı bulunmuyor ancak yine de şirketin vadettiklerinden geri adım atması pek de hoş bir gelişme değil.

Bunun yanı sıra Tesla, geçtiğimiz hafta kamera temelli otomatik pilot sistemi Tesla Vision odağında radar kullanmayı bırakacaklarını açıklamıştı Bu dönüşüm de ilk olarak üretimden yeni çıkan Model 3 ve Model Y araçlarıyla başlayacak.


Tesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacakTesla Otomatik pilot'u artık radarsız da çalışacak
Tesla lokanta açacağı iddiaları ortaya çıktıTesla lokanta açacağı iddiaları ortaya çıktı

PAYLAŞ