Tesla tarafından geliştirilen araçların zaman zaman trafik kazalarına karışması tüm dünyada gündem oluyor. Kazaların yeni bir örneği ise Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşandı. Pazar gecesi gerçekleşen kazada Tesla araç sahibinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Normal araçlarda daha hızlı bir şekilde soruşturma yapılsa da özellikle Tesla modelleri söz konusu olduğunda ekipler daha detaylı bir araştırma yapıyor. Bu nedenle kazaya neden olabilecek tüm soruların yanıtlanabilmesi için araçtaki raporlar incelenecek. Kazanın bir ölüm ile sonuçlanması soruşturmanın çok daha sıkı yapılmasına neden olacak.

Model 3 yolun ortasında durdu

Tesla Model 3 ile yaşanan trafik kazasında dikkat çeken detaylardan bir tarihte aracın orta şeritte durması oldu. Aracın neden orta şeritte ani şekilde durduğu henüz tespit edilemedi. Orta şeritte durması ile birlikte kazaya karışan Tesla Model 3’ün 74 yaşındaki sürücüsü yaşamını yitirdi. Araçta iki yolcunun daha olduğu ve yolcuların yara almadan kazayı atlattığı belirtildi.

Kaza sonrası resmi olarak yapılan açıklamalarda mekanik bir sorun nedeniyle aracın yolun ortasında durmuş olabileceği belirtildi. Tesla bilgisayarından alınacak veriler ile araçta yaşanan tüm sorunların öğrenilmesi bekleniyor. Kaza olağandışı ve benzersiz olarak tanımlanırken hayalet frenleme olarak da adlandırılan olayın yaşanmış olabileceği vurgulanıyor. 

Tesla oto pilot sürüş sırasında aracın aniden fren yapması daha önce de gündeme gelmişti. Bu tip durumlar oto pilot yazılımındaki bir hatadan mı yoksa bilinçli bir şekilde yapılan çalışmadan mı kaynaklanıyor henüz bilinmiyor. Tesla tarafından da şu ana kadar duruma yönelik bir açıklama ya da rapor yayınlanmadı. Ancak uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde Tesla yazılımında yer alan otomatik acil fren sisteminin bu tip sorunlara yol açabileceği belirtildi. Değerlendirmelerde gölge ve ya karşı şeritten gelen araçların zaman zaman tehlikeli engel olarak algılanabildiği ve bu nedenle de acil frenlerin yapılabildiği ifade edildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir