Elon Musk’ın CEO olarak görev yaptığı Tesla şirketinin Bitcoin’den kaynaklı olarak 101 milyon dolar zarar yaptığı dile getirildi. 2021 yılında adeta zararına satışlar yapıldı. 

Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dijital varlıklarının kar oranlarını nasıl etkileyeceğini gösteren bir dosya yolladı. Söz konusu bu dosya içerisinde Tesla’nın 2021 yılında Bitcoin varlıklarının değerindeki değişmeler sebebiyle yaklaşık olarak 101 milyon dolar değer düşüklüğü zararı yer aldı. 

Tesla, dosyada Bitcoin’den söz etti

11 2

Dünyanın başarılı şirketlerinden Tesla, uzun bir zamandır kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Öyle ki şirketin CEO’su Elon Musk, bu konu ile ilgili olarak sık sık paylaşımlar yapıyor. Hatırlamak gerekirse Tesla, 2021 yılının ilk çeyrek kısmında, Bitcoin’e toplam 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirtmişti. Bu kez ise Tesla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği bir dosyada Bitcoin’den söz etti. Dosyada yer alan bilgilere göre Tesla, 2021 yılı boyunca Bitcoin’deki değer değişikliğinin etkisiyle yaklaşık olarak 101 milyon dolar değer düşüklüğü zararı ile karşı karşıya kaldı. Aynı zamanda belirtmek gerekirse Tesla’nın göndermiş olduğu dosyada şu bilgiler yer alıyor;

Spotify, onlarca podcasti kaldırdı

“31 Aralık 2021’de sona eren yılda, Bitcoin’imizin defter değerindeki değişikliklerden ve tarafımızca yapılan belirli Bitcoin satışlarından 128 milyon dolarlık kazançtan kaynaklanan yaklaşık 101 milyon dolarlık değer düşüklüğü zararı kaydettik” 

Değer düşüklüğü zararının detaylarına bakmak gerekirse, bir varlığın ya da nakit oluşturan birimin defter değerinin geri kazanılabilir tutarı aşan kısımdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir