Dünyanın en popüler podcasti olarak bilinen ‘The Joe Rogan Experience’, geçtiğimiz haftalar içerisinde COVID-19 ile ilgili olarak yanlış bilgiler yaydığı için eleştiri aldı. Programı yayımladığı için çeşitli tepkiler ile karşı karşıya gelen Spotify, yapılan eleştirilen ardından podcast’in 70’den fazla kısmını platformundan kaldırdı. 

Geçtiğimiz haftalar içerisinde popüler komedyen ve aktör Jeo Rogan tarafından sunulan ve 11 milyon aktif dinleyici ile dünyanın en popüler podcast’i olarak belirtilen ‘The Joe Rogan Experience’ın, COVID-19 ile ilgili olarak yanlış bilgi yaydığı için gündemde yerini aldı. Hatta 260’dan fazla bilim insanından oluşan bir ekip, programın bulunduğu Spotify’a bir açık açık mektup yazarak bu tarz içeriklere izin verilmemesi gerektiği konusunda uyarı yapıldı. Bunun ardından ise olay daha da büyüdü ve pek çok isim Spotify’a ve Rogan’a sert bir şekilde tepki göstermesi ile başladı. Kanada popüler söz yazarı Neil Young da bu tartışmalara katıldı ve Joe Rogan ile aynı platformda yer almak istemediğini dile getirdi. Hatta 90’lı yıların ünlü rock grubu Belly’de platformdaki ana sayfanın ‘Spotify’ı Silin’ yazısını ekleyerek tepkilerini dile getirmişti. Şimdi ile söz konusu olay hakkında önemli gelişmeler yaşandı. 

4 3

70’den fazla podcast Spotify’dan kaldırıldı

Geçtiğimiz günler içerisinde Spotfy’ın, eleştiri yağmuruna tutulmasının ardından konu ile ilgili olarak bir hamle yapmayı düşündüğü dile getirildi. Aynı zamanda şirket geçtiğimiz ay içerisinde yanlış bilgi verme ihtimali olan içeriklere bir uyarı ekleyeceğini belirtti. CEO Daniel Ek de yaşanan durumu ‘karışık’ şeklinde nitelendirmiş ve tıbbi bilimsel toplulukların endişelerini dikkate aldıklarını belirttiler. Şimdi ise elde edilen bilgiler, ünlü podcast’e yönelik olarak bir adım atıldığını belirtti. Kaldırılan içerikleri takip bir internet sitesinin verilerine göre geçtiğimiz günler içerisinde Joe Rogan’ın programının 70’den fazla bölümü platformdan kaldırdı. Fakat bu sayının toplam olarak 1700’lük bölümden oluşan podcast’in küçük bir kısmı olduğunu da belirtmekte fayda vardır. 

Spotify premium abonesi 170 milyonu geçti

Irkçı söylemler sebebiyle eleştiriliyor

Spotify’dan kaldırılan bölümler ile ilgili olarak ne Spotify’dan ne de Joe Rogan’dan açıklama yapılmasa da haber sitesi Huffpost, bu bölümlerin arasında aşırı sağcı Milo Yiannopoulos ve beyaz milliyetçisi Stefan Molyneux ile yapılan programın yer aldığı belirtildi. Son olarak ise Joe Rogan, COVID dezenformasyonunun yanı sıra aynı zamanda siyahi kişilere yönelik olarak kullandığı ırkçı söylemlerle de gündemde adından söz ettirdi. Popüler podcast sunucusu da bu durumdan pişman olduğunu söylese de ona ve Spotify’a gelen eleştiriler her geçen gün artmaya devam etti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir