Dördüncü Berlin-Brandenburg fabrikası açıldı ve bu bugüne kadar Avrupa’da ilk.

Tesla’nın Almanya Fabrikası olarak da bilinen Tesla Almanya Gigafactory Berlin-Brandenburg Fabrikası, Avrupa’da Tesla tarafından açılan Gigafactory, bugün Elon Musk tarafından resmi olarak açıldı. Almanya’nın başkenti Berlin’in hemen dışındaki tesis, Tesla’nın orada bir tesis kurma planlarını açıklamasından yaklaşık iki buçuk yıl sonra faaliyete geçti.

Tesla, açılış töreninin bir parçası olarak, 63.990 Euro fiyatla fabrikada üretilen ilk üretim otomobilleri olan Model Y’nin 30 performans versiyonunun tamamını tanıttı.

Almanya’daki Tesla fabrikası: Gigafactory Berlin-Brandenburg

Tesla, bu ayın başlarında geçici ticari üretim onayı aldı ve tesis yılda 500.000 araç üretme kapasitesine sahip. Elektrikli araçlarıyla otomotiv endüstrisini kelimenin tam anlamıyla dönüştüren Tesla, 2021 yazında fabrikada üretime başlayacaktı, ancak koronavirüs pandemisi, çip krizi, yedek parça tedarik sorunları ve çevre sorunları nedeniyle keşif ertelendi.

Pil, motor gibi parçalar üretecek olan tesisin inşaatı çevresel kaygılar nedeniyle geçici olarak durdurulmak zorunda kaldı. Tesla burada ciddi bir hukuk savaşı veriyor. Musk, o dönemde gelişen tepkiyi takiben yaptığı açıklamada, Gigafactory’nin nispeten az su kullanacağını ve inşaat için temizlenmesi gereken ahşabın doğal olmadığını (bir karton fabrikası için yetiştirildiğini) savundu.

Tesla Model Y’nin yeni bir versiyonu için kolları sıvadı

Alman basınının yayınladığı bilgilere göre, 2022’nin ilk yarısında bu fabrikada maksimum 30.000 otomobil üretilmesi bekleniyor. Daha sonra üretim kademeli olarak artırılacak ve yılda 500.000 araca ek olarak 50 GWh pil kapasitesine sahip olacaktır.

Fabrikanın 12.000 kişiye istihdam sağlaması beklenirken, şu ana kadar sadece 3.000 kişi işe başladı. Tesla’nın şu anda Nevada, New York, Şanghay ve Berlin’de fabrikaları var. Teksas’ta beşinci fabrika kurulurken, Berlin’deki fabrikada üretilen araçlar ülkemizde de satılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir