Geçen yıl 2021, elektrikli araç dünyasında gösteri yılıydı. Clean Technica bununla ilgili bir analiz yayınladı. Raporlara göre Tesla elektirikli araç satışıyla 2021’de rekor kırdı.

Son dönemde elektrikli araç dünyası büyük bir ivme ile popülerlik kazanmaya devam ediyor. Otomotiv sektöründe birçok alanda devrim olarak görülen bu değişim rakamlara da yansıdı. Özellikle 2021 elektrikli araçlar için çok önemli bir yıl oldu. CEO’su Elon Musk olan Tesla, geçen yıl dünyanın en büyük otomobil şirketi oldu. 2021 yılında elektrikli araçların büyümesi üzerine bir araştırma yayınlandı.

Tesla Model 3, art arda dört yıl boyunca en çok satan elektrikli araç oldu

CleanTechnica, 2021’de en çok satan elektrikli araçlarla ilgili bir araştırma yayınladı. Araştırmalar, elektrikli araç dünyasının hızlı yükselişini göstermiştir. Bölgedeki rakamlara göre Tesla şu anda önemli bir farkla zirvede. Özellikle Model 3 araçlar dünya çapında daha popüler hale geliyor ve gelişiyor.

Tesla Model 3, son üç yılda olduğu gibi yılın en çok satan otomobili oldu ve elektrikli araç dünyasında yeni bir rekora imza attı. 2021’in son çeyreği, 4.444 Tesla şirketi için muazzam büyümelerden biriydi. Özellikle geçen yıl Ekim ayında araç kiralama şirketi Hearts’ın çok sayıda elektrikli otomobile indiği haberi şirketin bilinirliğini artırmıştı. Ve bu büyümenin ana nedenlerinden biri de dünyanın en zengin iş adamı Elon Musk’ın popülaritesi.

World EV Sales January December 2021 CleanTechnica

Tüm bu artışlarla birlikte Tesla’nın Model 3 araçları 2021’de 500.000 adetten fazla sattı. Bunu yaparken rekor bir seride en çok satan elektrikli araç olma özelliğini yeniledi. Model 3, Tesla’nın en çok satanlar listesindeki tek model değil. Model Y ayrıca 410.000’in üzerinde satışla üç sıradaki yerini buldu.
2021 Elektrikli araçlar büyük bir patlama yaşadı.

Elon Musk Tesla hisselerinde 1 milyar dolar daha sattı

World Electric Vehicle Sales December 2021 CleanTechnica logo

Bir önceki yıla göre yüzde 108 gibi etkileyici bir büyüme oldu. Ama geçen yılın asıl patlaması Aralık’ta geldi. Aralık ayında dünya çapında 900.000’in üzerinde satış gerçekleştirdik. Bu büyümeden en büyük paya yine Aralık ayında Tesla sahip oldu. Model 3, Aralık ayında 86.000’den fazla araç sattı. Model Y 76.000 ile ikinci oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir