Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, WhatsApp hakkında söyledikleriyle tüm dünyada gündem oldu. İddialara göre WhatsApp kullanıcıları takip eden bir casus.

WhatsApp’ta büyük tartışma yaratan gizlilik sözleşmesi, Signal ve Telegram gibi rakiplerin güçlenmesini sağlamıştı. Tartışmalar şu anda gündemde olmasa da WhatsApp hakkında yaptığı açıklamalarıyla Telegram kurucusu Pavel Durov büyük bir dikkat çekti. Bu iddialar sonrasında WhatsApp hakkındaki gizlilik tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Telegram’da kripto para alım satım dönemi başladı

“WhatsApp casus”

Telegram üzerinden açıklama yapan kurucu Durov, WhatsApp’ı kullanmadığını ve yıllar öncesinde telefonundan uygulamayı sildiğini söyledi. Son günlerde tespit edilen güvenlik sorunlarının ilk olmadığını vurgulayan kurucu, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında da benzer durumların yaşandığını ifade etti.

Bu duruma vurgu yapan Durov, “Bu yüzden yıllar önce cihazlarımdan WhatsApp’ı sildim. Kurulması, telefonunuza girilmesi için bir kapı oluşturur.” dedi ve sözlerini  “Telegram harici istediğiniz uygulamayı kullanmakta özgürsünüz. Ancak WhatsApp’tan uzak durun. Çünkü o, 13 yıldır gözetleme aracı olarak kullanılıyor.” diyerek tamamladı.

iOS için Telegram indir

Android için Telegram indir

Android için WhatsApp indir

iOS için WhatsApp indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir