Telegram’da başlayan yeni bir proje resmi olarak duyuruldu. Açıklamalara göre uygulamada desteklenen Toncoin (TON) kullanıcılar arasında alınıp satılabilecek ve transfer gerçekleştirilebilecek.

Son dönemlerde farklı özellikleri ile dikkat çeken Telegram, kripto para alanında da etkin bir şekilde yer almaya başladı. Yapılan son açıklamalara göre The Open Network (TON) Vakfı tarafından geliştirilen Toncoin (TON) Telegram tarafından desteklenmeye başlandı. Şu anda küresel marketlerde 34. sırada yer alan token, Telegram desteği ile yüzde 3’e varan bir artış yakaladı ve ortalama 1,40 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Telegram’a sonsuz ifadeler ve yenilikler geldi

Telegram’a kripto desteği geldi

“Bugün, cüzdan bot ekibi yeni bir P2P pazarının lansmanını duyurdu. Kullanıcılar artık işlemin garantörü olarak hareket eden hizmetle doğrudan birbirlerine kripto para birimi alıp satabilirler” denilerek duyurulan yeni gelişme sayesinde kullanıcılar kripto satabilir ve alabilir. 

Platformda şu anda sadece Toncoin (TON) ve Bitcoin (BTC) satın alınabiliyor. Ancak bu konudaki desteklerin artırılması bekleniyor. Açıklamalara göre, kripto para satmak isteyen kullanıcılar %0,9 komisyon ödeyecekken, alıcıların herhangi bir ücret ödemesine gerek kalmayacak.

“Telegram’dan ayrılmadan kripto para satın alabilir, uzun cüzdan adresleri olmadan kısa bir takma ad kullanarak arkadaşlarınıza gönderebilir, @mobile botu ile internete erişebilir, diğer birçok hizmetle birlikte en sevdiğiniz Telegram kanalına abonelik için ödeme yapabilirsiniz.” denilen yeni özellik, kısa süre içerisinde sektörde dikkat çekmeyi başardı. Yeni proje üzerinden yapılacak çalışmalar Telegram’ın sektörde daha etkin hale gelmesini sağlayabilir.

iOS için Telegram indir

Android için Telegram indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir