Telegram, WhatsApp’a gizlilik odaklı bir alternatif olarak yıllar içinde ciddi bir konum kazandı. Bu uygulama, mobil ve PC’de ekran paylaşımı gibi yeni özellikler içerir. Telegram ayrıca kullanıcılar arasındaki dil engellerini kaldırma yeteneğine de sahiptir. Bu özellik sayesinde mesajları tercüme etme olanağına sahipsiniz.

İlgi alanlarınıza göre ait olduğunuz çeşitli telgraf gruplarında İngilizceyi doğru yazmakta zorlanan kişilerle iletişim kurmanız gerekebilir. Telegram’daki yeni “Çevirme” özelliği, sohbet penceresinden ayrılmadan kendi dilinizde gönderilen mesajların çevirilerini görüntülemenize olanak tanır. Bu özelliğin keyfini nasıl çıkarabileceğinizi size basit bir şekilde anlatalım.

Telegram yeni özellikleriyle WhatsApp’ı geride bırakabilir

Telegram çeviri işlevi nasıl etkinleştirilir?

Telegram’ın çeviri özelliği Kurumlar Dili bölümünde yer almaktadır. Elbette bu seçeneği etkinleştirmeden önce telefonunuzdaki Telegram uygulamasının güncel olduğundan emin olun. Ardından çeviri özelliğini etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

  • Adım 1. Android veya iPhone’da Telegram uygulamasını açın.
  • Adım 2. Android’e göre ekranın köşesindeki hamburger menüsüne dokunun.
  • Adım 3: Ayarlar’ı seçin.
  • Adım 4: Ayarlar altında Dil’e gidin.
    Adım 5: Pencerenin üst kısmındaki ‘Çeviri düğmesini göster’ seçeneğini işaretleyin.
  • Adım 6: Bunu yaptıktan sonra Telegram ikinci seçeneği gösterecektir. “Çevir” yazıldığında, herhangi bir varsayılan dil ayarlanacaktır. İngilizce ise, İngilizce olduğunu göreceksiniz. Ama Türkçe kullandığın için senin için Türkçe olacaktır.
  • Adım 7. Yabancı bir dilde alınan mesajları Hollandaca gibi başka bir dile çevirmek için varsayılan uygulama dilini değiştirmelisiniz. Ayarlardaki dil seçenekleri arasında mevcut ve desteklenen dilleri seçmelisiniz – Felemenkçe, Fransızca, Almanca, Arapça, Beyaz Rusça, Katalanca, vb.

Çeviri işlevi yalnızca mobil uygulamada etkinleştirilebilir. Bunu masaüstü yazılımı veya Telegram’ın çevrimiçi sürümünü kullanarak yapamayacağınızı unutmayın. Bilgisayarınızdaki uygulamanın varsayılan dilini değiştirmeniz gerekecektir.

Telegram ile gerçek zamanlı mesajları çevirin

Çeviri özelliğini etkinleştirdikten sonra, yabancı bir dilde (destekleniyorsa) aldığınız herhangi bir metin, seçtiğiniz dile çevrilecektir. Yazma sırasında, gerçek zamanlı mesaj çevirisi yalnızca Telegram mobil uygulaması aracılığıyla yapılabiliyordu.

Google Translate, telgrafları çevirirken kullanılır. Bu nedenle çeviri yanlış olabilir veya anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Ayrıca mesaj önce analiz için sunucularımıza gider ve ardından tercümesi Telegram’da görüntülenir. Bu nedenle lütfen hassas bilgileri göndermekten veya tartışmaktan kaçının.

  • Adım 1: Telegram’da yabancı dilde bir mesajda bir konuşma açın.
  • Adım 2. Mesaja bir kez dokunun. Artık metne dokunmak yok.Bu durumda, başka bir dizi özellik penceresi görünecektir. Çeşitli seçenekler içeren küçük bir menü belirir. Bu menüden “Çevir” i seçin.
  • Adım 3: Çeviri, ekranın alt kısmında seçilen dilde açılır. Telegram kaynak dili otomatik olarak algılayacaktır.
  • Adım 4: Çeviriyi okuduktan sonra, konuşmaya devam etmek için “Kapat veya Çeviriyi İptal Et”e tıklayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir