Telegram, en son güncelleme v8.5 ile birçok yeni özellik getirdi. Yeni özellikler mesajlaşmayı daha da keyifli hale getiriyor. İşte anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın her geçen gün nasıl büyüdüğünün detayları.

Sosyal medyanın sık kullanılması, kullanıcıları çeken uygulamanın işlevselliğinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için uygulama sık sık güncellenir. Güncellemeler yalnızca kullanıcı deneyimini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda uygulama içi etkileşimi de geliştirir.

En popüler mesajlaşma platformu olan WhatsApp çökebilir ve kullanıcıları uzaklaştırabilir. Bu durumda insanlar kısa sürede Telegram’a yöneliyor. Bu, uygulamanın kullanıcı sayısının artmasının nedenlerinden biridir. Telegram, 2021’de 1 milyardan fazla indirme ile en çok indirilen uygulamalardan biri haline geldi. Bu güncelleme ile sosyal medya devleri, kullanıcılarına daha iyi bir yer sağlamak istiyor. Peki nedir bu özellikler? Gelin birlikte bir göz atalım.

Telegram’a video etiketi özelliği eklendi

Telegram, sohbeti kullanıcılar için daha canlı ve eğlenceli hale getirmek için bir video ticker özelliği tanıttı. Video etiketi özelliği sayesinde kullanıcılar normal videoları çıkartmaya dönüştürebilir. Aslında bu özellik bir süredir mevcuttu ancak kullanabilmek için Adobe Illustrator gibi programların desteği gerekiyordu.

Yeni güncelleme sayesinde diğer programlardan herhangi bir desteğe ihtiyaç duyulmamaktadır. Telegram’a video ekleyip çıkartmaya çevirmeniz yeterli. Ayrıca, kullanıcılar çıkartma paketleri yayınlayabilir ve diğer kişilerin paketlerini çıkartmalar bölümünden indirebilir.

Yeni tepki ve hareketli emoji özellikleri

Telegram, kullanıcılar için 5 tepki emojisi ekledi. Tüm ekranı kaplayacak şekilde taşımak için bu tepkileri göndermeden önce basılı tutun. Telegram’ın yeni tepki özellikleri Instagram Direkt Mesajlar bölümünde de mevcut. Son zamanlarda benzer işlevleri yerine getiren uygulama birbirinden işlevsellik kazanmaya başlamıştır. Bu, uygulamaları birbirine benzer hale getirir ve kullanıcı deneyimini geliştirir. Sonuç olarak, sosyal medya platformları arasındaki rekabet yoğunlaşıyor.

Telegram’da çevrimiçi gözükme hatası nasıl çözülür?

Gelişmiş gezinme işlevi

Gelişmiş gezinme, mesajlaşmaya geri getirilen bir özelliktir. Ancak bu özellik, haberleri eğlenceli hale getirmek için değil, daha pratik bir kullanım sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Telegram aracılığıyla bir mesaj gönderirken, kullanıcı en son konuşulan kişilerin listesini açmak için sohbet kutusunu Geri düğmesine gömer. Bunu yaparak sık konuşan kişilerle daha hızlı iletişim kurarlar.

Bu mesajlaşma özelliklerinin yanı sıra, uygulamada yapılan en son güncellemeler aramayı da iyileştirdi. Peki siz Telegram’daki yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Telefonunuzda Telegram yüklü mü? Yeni özelliklerin uygulama deneyimini nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir