Telegram yakında kullanıcıları için bir premium abonelik planı başlatmayı düşünüyor, bu nedenle ücretsiz kullanıcılara reklam sunabilir.

Telegram’daki İngilizce mesajlar nasıl otomatik çevrilir

Popüler mesajlaşma platformu Telegram, yakında kullanıcılara premium abonelikler sunabilir. Şu anda platform, mesaj gönderip almak, multimedya dosyalarını paylaşmak, birden fazla platformda hesap kullanmak veya sohbeti ve medyayı buluta yedeklemek için kullanıcılardan veya aboneliklerden ücret almıyor. Ancak bu durum Telegram Premium ile tersine dönebilir.

Popüler bir mobil geliştirici ve tersine mühendislik uzmanı olan Alessandro Paluzzi, 27 Mayıs 2022 tarihinde Twitter hesabından bir ekran görüntüsü paylaştı. Ekran görüntüsü, Telegram’ın yeni kullanıcılara göstereceği bir açılış veya karşılama mesajı içeriyor.. Ancak Telegram’ın şu anda görüntülediği mesaj ile Telegram’ın kullanıcıları için premium bir plan üzerinde çalıştığı ekran görüntüsü mesajı arasında gözle görülür bir fark olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Windows Telegram indirmek için
Android Telegram indirmek için
iOS Telegram indirmek için
MacOS Telegram indirmek için

Telegram Premium’un faydaları nelerdir?

Şu anda yeni kullanıcılar Telegram’ı indirdiklerinde ve uygulamaya kaydolduklarında “Telegram sonsuza kadar ücretsizdir. Reklam yok. Abonelik ücreti yok.” mesajı ile karşılaşıyorlar. Ancak Paluzzi tarafından paylaşılan ekran resminde bu mesaj yerine kullanıcıların karşısına “Telegram, sohbetler ve medya için ücretsiz ve sınırsız bulut depolama alanı sağlıyor.” mesajı çıkıyor. Ekran görüntüsünde şimdilik yeni mesaj reklamsız bir deneyim veya abonelik ücreti hakkında hiçbir şey içermediğinden, platformun tam olarak nasıl bir yön izleyeceği henüz belli değil.

Ücretli abonelik sistemi neye neden olur?

Telegram kullanıcılara premium abonelik hizmeti sunacak ücret almaya başladıktan sonra ödeme yapmayan kullanıcılara reklam göstermeye başlayabilir. Tabi şirketin bunu yapmasındaki ana neden reklamlardan ve abonelik sisteminden yeni bir gelir kapısı aralamak. Bunlara ek olarak Paluzzi, Telegram’ın premium abonelik hizmetiyle birlikte kullanıcılara adlarının yanında özel çıkartmalara ve tepkilere erişimin imkanlarının yanı sıra kendilerine özel bir rozet alacaklarını da bildiriyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir