Telegram Premium artık kullanılabilir. Abonelik düzeyi gibi ekstra özelliklere sahip Telegram Premium, kullanıcılara ne kadara mal olur?

Pavel Durov’dan Telegram Premum hakkında açıklama

Telegram Messenger’ın kurucusu Pavel Durov, 10 Haziran’da premium ücretli abonelik sunacaklarını söyledi. Telegram Premium abonelik türü resmi olarak duyuruldu. Aşağıda Telegram kullanıcıları için bazı yenilikler sunan ücretli abonelik ile ilgili sorular yer almaktadır.

Windows için Telegram indir
Android için Telegram indir
iOS için Telegram indir

Telegram Premium aylık 94,99 TL

Telegram Premium Türkiye’nin aylık 700 milyonu aşkın aktif kullanıcısını duyurduğu Telegram, yeni bir güncelleme de paylaştı. Premium abonelikler, mesajlaşma sınırını iki katına çıkarma, 4 GB’a kadar dosya yükleme, daha yüksek indirme hızları, sesten metne dönüştürme ve reklamları kaldırma gibi harika özellikler sunuyor.

Telegram Premium, iOS kullanıcıları için mevcuttur. Telegram Premium Türkiye fiyatı aylık 94,99 TL olarak belirlendi. Ayrıca Play Store uygulamasını henüz güncellemeyen Telegram’ın zaman içinde abonelik fiyatında zam yapıp yapmayacağı belli değil.

Premium abonelik lastik mesajlaşma uygulaması, Ocak 2021’de aylık 500 milyon aktif kullanıcıyı aşan bir dizi ek özellik sunuyor. TechCrunch tarafından sağlanan habere göre Telegram’ın şu anda 700 milyon kullanıcısı var.

Telegram Premium özelliklerini aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz. Ancak önceki tüm özelliklerin ücretsiz kalacağını belirtmekte fayda var.

  • Tüm mesajlaşma sınırlarını ikiye katlayın (bir uygulamada 1000 kanal aboneliği, 20 klasör, dört hesap)
  • 2 GB yerine 4 GB’a kadar maksimum dosya boyutu
  • Belgeleri ve medyayı hızlı indirme
  • Sesli postayı metne dönüştürün
  • Uygulama içi reklamcılığı devre dışı bırakın
  • Premium tam ekran efektli çıkartmalar
  • Yeni sohbetlerin otomatik arşivlenmesi
  • Kullanıcı adının yanında abone simgesi
  • Hareketli sohbet ve konuşma listesi avatarları

Premium katmana gelince, uygulamanın kurucusu Pavel Durov yeni sistemle ilgili şunları söyledi:

“Mevcut özelliklerimizi ücretsiz tutarken, kullanıcılarımınız daha fazlasını elde etmesine izin vermenin tek yolunun, bu yüksek limitleri ücretli bir seçenek haline getirmek olduğunu fark ettik” 

Peki siz Telegram Premium hizmeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu hizmet faydalı olacak mı? Telegram Premium ayrıcalıklarına dahil olmak için 94,99 TL ödeyecek misiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir