Telegram’ın göze çarpan ve değerli özellikleri nelerdir? Onlara göz atan WhatsApp Messenger kullanıcıları kaçınılmaz olarak Telegram’a geçecek!

Telegram kullanmalı mıyım? Telegram’ın özellikleri nelerdir? Bu sorular genellikle WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram’a geçiş yapmak isteyenler tarafından sorulur. Bizde bu rehberimizde tüm bu soruları sizler için yanıtladık.

Tüm dünyada her gün düzenli olarak kullanılan WhatsApp dışında bir anlık mesajlaşma uygulaması ile iletişime geçmek mi istiyorsunuz, ancak hangisini kullanacağınıza karar veremiyor musunuz? Belki de Telegram’ı denemenin zamanı gelmiştir.

WhatsApp’a alternatif arayan her kullanıcı elbette Telegram gibi bir takım uygulamalarla karşımıza çıkacaktır. Gizlilik anlaşmasının ardından WhatsApp hızla büyümüş olsa da, birçok kullanıcı hala Telegram’a geçme ikilemini yaşıyor.

İkilemin en önemli nedeni Telegram’ın WhatsApp ile yeterli olup olmadığı. Aslında Telegram, WhatsApp’tan daha kısa değildir. WhatsApp’tan çok daha iyi olan bazı yönler var. Telegram kullanmanın faydalarını analiz ettiğinizde bunu daha iyi anlayacaksınız.

WhatsApp’tan Çıkmanızı Sağlayacak Telegram İşlevleri

  • Mesajları Düzenlemenizi Sağlar.
  • Gizli sohbet oluşturulabilir.
  • Daha rahat dosya yükleme boyutu sınırlaması.
  • Bir arama sırasında YouTube videosunu izleyebilirsiniz.
  • Grup sohbetlerine ekleyebileceğiniz kullanıcı sayısında neredeyse hiçbir sınır yoktur.
  • Son görülmeyi kimlerin görebileceğini belirlemek mümkündür.
  • Fotoğraflaraçıkartma eklenebilir.
  • Telefonunuzda medya dosyalarını kaydetmeyi durdurabilirsiniz.

Yukarıdaki listeden de görebileceğiniz gibi Telegram, WhatsApp’ın sahip olmadığı ancak kullanıcıların görmek istediği WhatsApp özelliklerine ve özelliklerine sahiptir.

Mesaj düzenleme

Mesajdaki bir yazım hatası nedeniyle durumunuz kötüyse, Telegram uygulamasında bunu önleyebilirsiniz. Bir mesaj gönderdikten sonra, mesaja uzun basarak ve “Düzenle”ye tıklayarak düzenleyebilirsiniz.

Karşınızdaki kişi mesajınızı düzenlediğinize dair bir simge görecek ancak düzenleme günlüğünü görmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Telegram yeni özellikleriyle WhatsApp’ı geride bırakabilir

Gizli Sohbetler

Özel görüşmelerinizde size yardımcı olan bir özelliğe sahip Telegram’daki Gizli Sohbet özelliğinden yararlanabilirsiniz. Uçtan uca şifreleme ile korunan bu özelliği kullandığınızda mesajlarınız Telegram sunucularında saklanmaz ve bir süre sonra telefonunuzdan otomatik olarak silinir.

Sohbet ederken YouTube videoları izleyin

Bir gün içinde bir arkadaşınızdan veya aile üyenizden bir YouTube “okuma okuma” videosu alın. Bunu yaparken mesaj atmak güzel olmaz mıydı? Bunu Telegram uygulamasında da yapabilirsiniz. Bunun için video bağlantısının küçük resmine ve ardından PIP simgesine dokunmanız yeterli.

Son görülme istisnası

WhatsApp’taki mavi tık ve son görülme özelliği birçok kullanıcı için baş ağrısı olmaya devam ediyor. Telegram uygulamasında en son ne zaman çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini yapılandırabilirsiniz.

Siz hangi anlık mesajlaşma uygulamasını kullanıyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir