Google, telefonunuzdaysa tüm bilgilerinize erişebilen yeni bir hileli uygulama listesi yayınladı. İşte uygulamalar!

Telefonların ömrünü tüketen 20 uygulama

Cep telefonunuzu kullanırken her zaman verilerinizin güvenliği ve gizliliğiyle ilgilenen biriyseniz, Google’ın Kötü Amaçlı Uygulamalar Politikası’nı iyi biliyorsunuzdur. Bir süredir mağazadaki uygulamaların izinlerini ve amacını araştıran ve bunları düzenli olarak mağazadan kaldıran Google, yeni ve çok daha tehlikeli bir uygulama keşfettiklerini duyurdu. Facestealer olarak bilinen

Casus yazılım, yüz binlerce Android cihaza bulaştı ve 200’den fazla yeni uygulama kötü amaçlı yazılım içeriyor. Dahası, siber güvenlik yazılım şirketleri, kullanıcıların kripto para birimlerini ve diğer hassas bilgilerini gizlice (ve çok şeffaf bir şekilde) kullanıcı rızasını açıklamadan çalmaya çalışan “40’tan fazla sahte kripto para madenciliği uygulaması” keşfetti.

Telefonuzdan hemen silmeniz gereken zararlı yazılım içeren uygulamalar

  • Daily Fitness OL
  • Enjoy Photo Editor
  • Panorama Camera
  • Photo Gaming Puzzle
  • Swarm Photo
  • Business Meta Manager
  • Cryptomining Farm Your own Coin

Bu kötü amaçlı uygulamalar mağazalardan kaldırılsa da telefonunuza yüklendiği sürece yetkilerini kaybetmezler. Bu nedenle, telefonlarınızda aşağıdaki uygulamalardan herhangi biri yüklüyse hemen kaldırın. İyi haber şu ki, bu yedi kötü amaçlı yazılım uygulaması ve diğerleri. Bu raporda doğrudan kamuya açıklanmayan bilgiler yer almaktadır.

Google’ın gerçek amacını ve veri çalma gücünü keşfettiği anda Play Store’dan kaldırılır. Kötü haber şu ki, bu uygulamaları yükleyen tüm Android kullanıcıları için bariz sorunlar var. Telefonunuzda bulabileceğiniz yukarıdaki listeden tüm uygulamaları kaldırmanın yanı sıra, bu uygulamaları kullanırken cihazınıza kaydetmiş olabileceğiniz diğer popüler uygulamalar ve hizmetler için Facebook, Instagram vb. Platformlarda şifrelerinizi ve diğer giriş bilgilerinizi değiştirmeniz çok önemlidir.

Kişisel verilerinizi güvende tutmanız için uygulamalarınızın güncellemelerini ihmal etmemenizi ve zararlı yazılım içerdiği keşfedilen uygulamaları kaldırdıktan sonra tüm şifrelerinizi değiştirmenizi öneriyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir