Telefonların ömrünü tüketen 20 uygulama - Haberler - indir.com

Telefonların ömrünü tüketen 20 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-06 10:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bulut hizmeti vermek adına kurulan pCloud adlı şirket, akıllı cep telefonların ömrünü bitiren uygulamaları tespit etmek adına yeni bir araştırma başlattı. Bellek kullanımı ve arka planda çalışan uygulamaları baz alan şirket, Fitbit ve My Verizon gibi birçok uygulamanın "akıllı telefon katili" olduğunu aktardı.

Şu ana kadar akıllı cep telefonlarının ömrünü tüketen en büyük unsurun, işletim sistemi için sunulan güncellemeler olduğu düşünülüyor. Bir şirket tarafından yapılan araştırma ise sadece güncellemelerin değil, telefonun alındığı andan itibaren yüksek indirme rakamlarına sahip olan uygulamaların telefonların ömrünü kısalttığını gösterdi. Bulut hizmeti veren pCloud adlı bir şirket, hangi uygulamanın cep telefonları ne derece yorduğunu anlamak için yeni bir araştırmaya imza atıldı. Söz konusu bu araştırma kapsamında bakılan ilk şey, bu uygulamaların telefonun hangi donanımlarından (kamera ve GPS gibi) faydalandıkları oldu. Tüm bunların yanı sıra karanlık mod ve batarya tüketimi konusunda inceleme yapıldı ve telefonlar için en zararlı uygulamanın ise Fitbit olduğu öğrenildi. 

Twitter'da mavi tık başvurusu tekrardan aktifleşiyorTwitter'da mavi tık başvurusu tekrardan aktifleşiyor

Fitbit ve My Verizon cihazlara zarar veriyor

Konuyla ilgili olarak araştırma yapan araştırmacılar, akıllı cep telefonlar için en zararlı uygulamaları bulmak adına dünya çapında en popüler 100 uygulama üzerinde çeşitli incelemeler yaptı. Daha önceden de bilindiği üzere pek çok uygulama, cep telefonun kamera ve lokasyonunu arka planda çalıştırmaya devam ederken, tam bir batarya öldürücü olabilir. Batarya ömrünün zaman içerisinde tükenerek cihazın kullanılmak hale gelmesinden bir yana, bazı uygulamaların arka planda ise yüksek miktarda bellek kapsamaya devam ettiği ve bunun da telefonu oldukça yavaş bir hale getirdi. 

pCloud, en zararlı uygulamaların listesine "akıllı telefon katilleri" olarak nitelendirildi. Yapılan bu araştırma kapsamında akıllı cep telefonlar için en zararlı olduğu öğrenilen uygulamaların bir sağlık ve fitness uygulaması olarak hizmet veren Fitbit ve My Verizon olduğu dile getirildi. Söz konusu bu uygulamaların arka planda cep kamera, lokasyon, mikrofon ve Wi-Fi özelliklerini kullanırken aynı zamanda bataryanın ömründen de yediği öğrenildi. Facebook, LinkedIn, Instagram, Snapchat YouTube ve WhatsApp gibi uygulamalar ise en zararlı sosyal uygulamalar arasında yer alırken, 6'sının da arka planda aynı anda kamera, fotoğraflar, mikrofon ve lokasyon özelliklerini kullandığı tespit edildi. 

Akıllı telefon katili 20 uygulama:

Fitbit - 92%

Verizon - 92%

Uber - 87%

Skype - 87%

Facebook - 82%

AirB & B - 82%

BIGO LIVE - 82%

Instagram - 79%

Tinder - 77%

Bumble - 77%

Snapchat - 77%

WhatsApp - 77%

Zoom - 77%

YouTube - 77%

Booking - 77%

Amazon - 77%

Telegram - 77%

Grinder - 72%

Likke - 72%

LinkedIn - 72%

Twitter, Spotify ve TikTok gibi uygulamalar listenin sonlarında

Bellek işgaline bakıldığında listeyi dolduran uygulamaların seyahat odaklı olduğu öğrenildi. Örnek vermek gerekirse ABD'de yaygın bir şekilde kullanılan havayolu uygulaması United Airlines, 437,8 MB alan kaplayarak kendi kategorisinde en fazla alan kullanan uygulama oldu. Bunun yanı sıra listenin diğer sık kullanılan uygulaması Twitter yirmi beşinci, TikTok kırk birinci, Spotify otuz ikinci ve Netflix de kırkıncı sırada.


Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              Twitter mavi rozet kurallarını revize etti              
Twitter ofisine polis baskını yapıldıTwitter ofisine polis baskını yapıldı
Twitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacakTwitter Spaces masaüstü cihazlar için de kullanılabilir olacak

PAYLAŞ