Yerli girişim olarak dikkat çeken TeaTechs, yeni yatırım ile değerini 3.5 milyon dolara çıkarmayı başardı. Yeni yatırım, Türkiye’de girişim ekosisteminin başarılı performansının sürdürdüğünü de gösterdi.

Türkiye’deki girişim ekosistemi için 2022 yılı yatırımlarla dolu geçti. Rekorlara imza atan şirketler yatırımlarla değerini yükseltirken pazardaki hakimiyetlerini de arttırdı. Bu şirketlere son örnek ise TeaTechs oldu. Şirket yeni bir yatırım alırken yatırımla birlikte değeri 3.5 milyon dolara yükseldi.

Artcomun, 2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım turunu tamamladı

TeaTechs’e yeni yatırım ISTCAPITAL’den

 Yılın başında kurulan ve eylülde Hollanda ve Türkiye’de faaliyet gösteren yatırım fonu ISTCAPITAL’den 2,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım alan yerli akıllı çözümler şirketi TeaTechs, 1,5 ay sonra hizmet olarak yazılım sektöründe tanınan Mithat Özbek’ten yeni bir yatırım daha alarak değerlemesini 3,5 milyon dolara taşıdı. Yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan TeaTechs Smart Solution CEO’su Tunç Emre Toptaş, “TeaTechs’i ortaklarım Ali Güven ve Emrah Erşen’le 2022’nin ilk çeyreğinde kurduk. Yılın sonuna yaklaşırken, 1,5 ay arayla iki büyük yatırım alarak değerlememizi 3,5 milyon dolara taşıdık. Hizmet olarak yazılım sektöründe dünya çapında tanınan Mithat Özbek’in TeaTechs’e güvenmesi bize gurur veriyor” dedi.

 “Yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), davranışların interneti (IoB), coğrafi bilgi sistemleri ve DevOps gibi alanlara odaklanan TeaTechs, her ölçekten işletmenin dijital dönüşümünü gerçekleştiren web ve mobil tabanlı akıllı hizmet olarak yazılım (SaaS) uygulamaları üretiyor. Başarılı bir SaaS şirketi olmanın yolunun kullanıcılara değer katmaktan, onların işlerini kolaylaştırırken kazançlarını artıran kolay ve kullanılabilir çözümler üretmekten geçtiğine inanıyoruz. TeaTechs Smart Solutions olarak kullanıcılarımızın güçlü ve zayıf yönlerini çok iyi analiz etmeye, yazılımları tasarlarken empati yapmaya odaklanıyoruz. Doğru ürünün her şeyden önce kendinizi kullanıcının yerine koyarak tasarlanabileceğini düşünüyoruz. Bu yaklaşımımız, TeaTechs’i 1 yıldan kısa bir sürede 3,5 milyon dolar değerlemeye ulaştırdı” diyerek sözlerini tamamlayan Emre Toptaş, TeaTechs’in Dünya markası olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir