Sanat ve koleksiyon ürünlerine yönelik ticaret teknolojileri geliştiren Artcomun, 2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım turunu tamamlamış oldu.

Artcomun neler yapıyor? Artcomun, sanat ticaretini mobil cihazlara sığdırıyor, bunu yaparken de veri ve algoritmaların gücünden faydalanmayı ihmal etmiyor. KWORKS girişimlerinden birisi olan girişim tohum öncesi turunda İlker Diker, Ahmed Faruk Karslı, Emre Kenci, Bülent Tekmen, Gökhan Demir, Ahmet Salih Palamut, Kerem Özden ve UNVEST yer aldı.

Artcomun, kullanıcılar için tek platformda binlerce sanatçıya ulaşma imkanı, sanatçılar için ise ücretsiz sergileme ve kişisel markalarını inşa edebilme imkanı sunuyor. Artcomun, Spotify’ın müzik endüstrisine yaptığı benzer bir dokunuş ile veri ve algoritmalarının gücünü kullanarak çeşitlilik ve sınırsız tedarik gücüne ulaşmayı hedefliyor.

Bununla birlikte, Osman Dora Kezer ve Mertcan Alganoğlu tarafından kurulan Artcomun, 2021 yılında hizmete aldığı MVP’si Sanatyapiyo ile 4097 sanatçıya ve 10 binin üzerinde sanat eserine ev sahipliği yapar hale geldi. Sanat dünyasında önemli bir adım olan bu girişim 80 ülkeden 1 milyon sanatçıya ulaşmayı ve Web 3.0 araçları da dahil olmak üzere portföyüne yeni kategoriler eklemeyi hedeflemektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir