Son dakika elde edilen bilgilere göre GTA (Grand Theft Auto) oyun serisi ile adından söz ettiren Rockstar Games’in sahibi Take-Two Interactive, FarmVille’in şirketi Zynga’yı 12.7 milyar dolar karşılığında kendi bünyesine aldı. Zynga, daha önce Türk oyun şirketi Peak Games’i de satın almasıyla gündeme gelmişti.

Motorola Edge X30 vs Xiaomi 12! Hangisi daha iyi?

Elde edilen son bilgilere göre, oyun dünyasında önemli bir satın alma işlemi daha yapılmak üzeredir. Bu sefer de anlaşmanın tarafları GTA (Grand Theft Auto) oyun serisi ile adından söz ettiren Rockstar Games’in ve 2K’nın sahibi Take-Two Interactive ile FarmVille ile tanınan Zynga’dır.

20 2

Take-Two Interactive, Zynga’yı satın alıyor

Rauters tarafından yapılan haberlere bakıldığında, bilgisayar oyunları geliştirmesiyle bilinen Take-Two Interactive, mobil oyun üreticisi Zynga’yı yaklaşık olarak 12.7 milyar dolar karşılığında kendi çatısı altına aldı. Take-Two, Zynga’nın hisselerinin hisse başına 9,86 dolardan alacağı belirtildi. Söz konusu bu anlaşmanın haziran ayı sonunda doğru tamamlanması da bekleniyor. Zynga, 2020 yılının Haziran ayı içerisinde Türk mobil oyun şirketi Peak Games’i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Peak Games, bu sayede  Türkiye’nin ilk unicornu olma özelliğine sahip olmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir