Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, marka değerine en çok önem veren firmaların başında geliyor. Bu kez konuda Apple Man filmi merkezde bulunuyor. Apple, dünyanın en değerli markası konumunda yer alıyor. Marka değeri oldukça büyük olan ve bu anlamda girdiği her sektörü değiştirme gücüne sahip olan bu şirket, bu başarısını korumak adına zaman zaman şaşırtıcı adımlar atıyor. 

OPPO A55 4G tanıtıldı

Bunlardan biri kısa bir süre önce bağımsız film yapımcısı olan Vasyl Moskalenko üzerinden Apple-Man filmi için atıldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre Apple Man filminin şirket olarak Apple ile herhangi bir ilgisi de yoktur. Filmde Apple’ın ürünleri de bulunmuyor. Bu Kickstarter’da destek alan aksiyon komedi filminde yalnızca elmaya hükmeden bir süper kahraman bulunuyor. Fakat buna rağmen Apple, çekim noktasında olan filmin adından dolayı yanlış anlaşılmalar yaratabileceğini, kişilerin bu filme kendilerinin destek verdiğini düşünebileceği dile getiriliyor. Bu anamda ismin değiştirilmesini talep eden, bunun için de tam olarak 467 sayfalık bir yasal adımda bulunan teknoloji lideri,  bu konu hakkında kararlı gözüküyor. 

26

Vasyl Moskalenko ise bu süreç içerisinde bir anlaşma yapmak ve ismi kullanmak istiyor. Apple daha önce de bir logo benzerliği ile adından söz ettirmişti. Şirket Prepear adlı uygulamanın Super Healthy Kids adlı geliştiricisine yeşil renkli logolarına benzediği için yasal olarak bir itiraz bildiriminde bulunuldu. Teknoloji devi geliştirici firmanın uygulamasında bu logoyu kullanmasını istememiş ve bu da gerçekten çok ama çok anlamsız olarak görülüyor. Çünkü Prepear logosunun Apple’ın logosuyla açık bir şekilde benzerlik bulunmuyor. Sonuçta ise Apple’ın logosu da dünyanın en farklı ya da özel olan logosu konumunda yer almıyordu. Bu durum ile ilgili olarak kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Prepear geliştiricisi, eğer yasal süreç Apple’ın lehine sonuçlanırsa logosunu değiştirmek zorunda kalacaktı. Geçtiğimiz yıllar içerisinde ses getiren bu durum böyle olmuştu. Super Healthy Kids, yasal süreçten çıkmak adına Prepear logosundaki “yaprak” kısmında değişiklik yapıldı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha verimli bir bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir