Starlink’in ortalama internet hızları düzinelerce ülkede sabit hat hızlarından daha yüksek. Starlink Satellite Internet’in son durumu nedir?

SpaceX’in Starlink uydu İnternet hizmeti, geniş bant İnternet’ten daha iyi performans göstermeye devam ediyor. Dünya çapında indirme hızları sağlayarak en son çalışmasını yayınlayan internet hız testi şirketi Ookla’dan yeni bir rapor geldi.

Uydu internet hizmeti Starlink korsanın önüne geçecek

Starlink İnternet Ağı, özellikle ABD’de, önceki çeyreğe kıyasla ortalama indirme hızlarında önemli bir artış görüldü. Starlink’in ABD dışında Kanada, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde internet indirme ve yükleme hızı adeta baş döndürücü.

Starlink’in uydu internet hızı 14 ülkeyi aşıyor

Son hız testi raporu Amerika Birleşik Devletleri dahil 18 ülkeyi kapsıyor. Ve Starlink’in hemen hemen her ülkede geniş bant indirme hızlarına sahip olduğunu gösteriyor. SpaceX hizmeti ABD’de BD’deki 3. çeyreğin 87.25 Mbps hızına kıyasla 4. çeyrekte 104.97 Mbps’ye ulaşmış durumda. Bu, üç ayda yüzde 20’lik bir artışı ve Starlink Basins için yazılım güncellemesinin önemini ve başarısını gözler önüne seriyor.

Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yüksek ve en düşük hızlar arasında orantısız farklılıklar olduğunu göz ardı etmemek gerek. En yüksek indirme hızı Florida’da (191.08 Mbps), en düşük indirme hızı ise Oregon’da (64.95 Mbps) oldu.

Starlink, Ookla’nın anket yaptığı 18 ülkenin 14’ünde sabit ISP’leri atladı. En büyük fark, Starlink’in sabit geniş bant indirme hızını neredeyse üç katına çıkardığı Avustralya’daydı. Avustralya’nın ortalama sürekli indirme hızı 51.35Mbps, Starlink’inki ise 141.55Mbps.

Starlink’in diğer ülkelerdeki performansı da ilgi gördü. Ortalama internet hızı Kanada’da 106.64 Mbps, İngiltere’de 121.94 Mbps, Belçika’da 155.15 Mbps ve Almanya’da 115.58 Mbps olarak bulundu.

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell tarafından yapılan açıklamaya göre, internet 1 trilyon dolarlık bir pazar ve sonuçlar, SpaceX internet takımyıldızını oluşturmaya devam ettikçe hizmetlerinin zaman içinde geliştiğini gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir